TikTok SoundOn ile müzik endüstrisinde büyük bir etki yaratacak

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 12:34 pm

Uygulama sayesinde pek çok şarkı popülerlik kazandı pek çok kişi ünlü oldu. TikTok daha fazla sanatçının müziğini duyurmasına yardımcı olmak için kendi müzik pazarlama ve dağıtım platformu SoundOn ’u piyasaya sürüyor.

Yeni platform, sanatçıların müziklerini doğrudan TikTok’a ve ana şirket ByteDance’in kendi müzik akış hizmeti Resso’ya, ayrıca Apple Music, Spotify, Pandora, Deezer ve Tencent’s Joox gibi küresel akış platformlarına yüklemelerine olanak tanıyor.

Bu dağıtım ücretsiz olacak ve platform tarafından tüm işlem ücretlerinden feragat edilecek. TikTok, SoundOn’un ByteDance’in sahip olduğu platformlarda sınırsız bir süre boyunca müzik yaratıcılarına telif ücretlerinin %100’ünü ödeyeceğini söyledi.

 

SoundOn

SoundOn’un SSS’sine göre, sanatçılar tüm hakları ve telif ücretlerini elinde tutabilecek. SoundOn web sitesi, platformu aracılığıyla yayınlamanın TikTok yaratıcılarının önünde iz bırakacağını belirtiyor ve “TikTok yaratıcıları, platformumuzun can damarıdır ve seslerin hit olmasının nedenidir” diye açıklıyor. “Platformumuz aracılığıyla yayınladığınızda, ekibimiz parçanızla videolar yapmak için çeşitli içerik oluşturucuları etkinleştirecek. Bu, hayran kitlenizi genişletmenize ve bu içerik oluşturucuların parçası olduğu yeni topluluklara erişmenize yardımcı olur.”

TikTok Müzik bölümünün küresel başkanı Ole Obermann, lansman hakkında yaptığı açıklamada, “Yeni sanatçılar ve müzik yaratıcıları TikTok içinde canlı bir topluluktur ve SoundOn, kariyerlerinde ilk adımlarını atarken onları desteklemek için tasarlanmıştır.” Dedi. “SoundOn ekiplerimiz, yaratıcılara büyük sahneye yolculuklarında rehberlik edecek ve TikTok’un uzmanlığını ve gücünü sanatçı için hayata geçirecek. Bunun yeni yetenekleri nasıl ortaya çıkaracağı ve teşvik edeceği ve SoundOn’un giderek daha çeşitli ve büyüyen bir küresel müzik endüstrisine nasıl katkıda bulunacağı konusunda inanılmaz heyecanlıyız.”

TikTok, ilgilenen sanatçıların artık us.soundon.global veya soundon.global adresinden SoundOn’a kaydolabileceğini söylüyor.

Yeni tasarıma sahip Mac Pro 2023’te gelebilir