TikTok sabrı taşırdı! TSK kışlada internetin şalterini indirdi

Yayın tarihi: 24 Haziran 2024 Pazartesi 1:25 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2024 Pazartesi 1:25 pm

TSK personeline ilişkin yeni düzenlemeler getiren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Alınan kararlara göre TSK personeli özellikle üs bölgesinde TikTok ve benzeri sosyal medya hesaplarını kullanması yasaklandı.

Paradergi’de yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline ilişkin düzenlemeler getiren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milli Savunma Bakanlığı kadro ve kuruluşunda görev yapan personele ilişkin bazı özlük haklarına ve statülerine dair düzenlemeler getiren kanun ile sözleşme fesih nedenleri ve bu hallerde uygulanacak yaptırımlar düzenleniyor.

Düzenlemeyle, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nda değişikliğe gidiliyor. TSK personelinin kimlik, görev veya faaliyetlerinin, Milli Savunma Bakanlığı’nca yetki verilen durumlar hariç olmak üzere, radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları ile her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayınlanması veya açıklanması yasaklanıyor.

İki günde 12 şehit verdiğimiz geçici üssün fotoğrafı… “Çadırlar yarıya kadar kara batmış”

TİKTOK’TA PAYLAŞMIŞLARDI

Daha önce bazı uzman erbaş ve çavuşlar üs bölgelerinde ve nöbet tuttukları noktalarda TikTok isimli sosyal medya platformunda paylaşmıştı. Görüntüler diğer sosyal medya platformlarında da gündem olmuştu. Öte yandan 12 askerimizin şehit olduğu Hakurk Sur Tepe’deki askeri üs bölgesinin fotoğrafları da askerler tarafından paylaşılmıştı.

Kaynak: Para Dergi