TikTok Radikal İslamcı hesaplar için bazı önlemler aldı

Yayın tarihi: 24 Ekim 2019 Perşembe 11:28 am - Güncelleme: 24 Ekim 2019 Perşembe 11:28 am

Sosyal medya uygulamaları birçok kişi için eğlenceli vakit geçirmenin başlıca yollarından birisi. Örneğin TikTok gibi uygulamalar müzik yardımıyla eğlenceli videolar çekmenizi sağlıyor. Instagram ise getirdiği yeni özellikler ile birlikte müzikli videoya izin veriyor. Ancak bu tür videoların Radikal İslamcı gruplar tarafından hazırlanması TikTok platformunda huzursuzluk yarattı.

Ortadoğu’da büyük bir savaşa neden olan IŞİD gibi örgütler neredeyse bütün sosyal mecralarda kendisine yer bulmaya çalıştı. Ancak bu o kadar da kolay değildi.

Facebook bu tür politik terör grupları ile ilgili mücadele ederken genellikle hesap silme veya videoları ortadan kaldırma yöntemini izliyor. TikTok ise yine aynı yöntemi takip etti. Bu yıl içerisinde 24’ten fazla TikTok hesabı silindi. Böylece kuruluş kararlı olduğunu göstermiş oldu.

Redmi 8 ön inceleme. Şık tasarım, büyük ekran, devasa pil!

Bütün sosyal medya hesapları üzerinden politik teröre karşı büyük bir mücadele yürütülüyor. Yakın bir zaman içerisinde böyle mücadeleler daha da fazla artırılacak. Peki sizce sosyal medya uygulamaları yeterli önlemler alıyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.