TikTok, küçük yaştaki kullanıcılarına dair aldığı kararla gündemde

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 2:16 pm

Twitter, Instagram ve TikTok gibi platformlar, şu anda dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları olarak dikkat çekiyor. Ancak saydığımız bu platformlardaki içeriklerin çocuklara ne derece zararlı olduğu da ciddi bir tartışma konusu.

 

İşte bu konuda en çok eleştirilen uygulama olan TikTok, ciddi bir karara imza attı. Buna göre TikTok’a gelecek yeni özellik sayesinde kullanıcılar, yayınlarını yetişkin konular ismiyle ayarlayabilecek ve böylece yayının 18 yaşından küçük kullanıcılar tarafından izlenmesi engellenmiş olacak.

TikTok

 

Burada hemen muhtemel bir yanlış anlaşılmayı da düzeltmiş olalım. TikTok erotik yayınların yapılması konusunda sert tavrını devam ettiriyor. Yani söz konusu platformda cinsel içerikli yayınların yapılması hala yasak diyebiliriz. Bu tarz bir yayın açıldığında yayın platformdan kaldırılacak.

 

Sözünü etmiş olduğumuz özelliğin henüz test aşamasında olduğunu da belirtmekte fayda var. Yani TikTok yayıncıları bu özelliği ancak önümüzdeki aylarda kullanabilecekler. Ayrıca bu adıma benzer bir adımı diğer sosyal medya uygulamalarının da atması kuvvetle muhtemel. Peki siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Snapchat şaşırtıcı bir hamle yaptı