TikTok kafa karışıklığı yaratmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 8:30 am - Güncelleme: 2 Kasım 2020 Pazartesi 10:26 pm

ABD’de görülmeye devam edilen TikTok davası sonunda sonuçlandı. Bu dava emsal niteliği taşıyor ve şirketin elini güçlendirecek.

TikTok davası adeta yılan hikayesine dönmüştü. Dünyanın en büyük sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olarak bilinen TikTok, son derece önemli bir dava sürecini atlattı. İşin garip tarafı, firmanın elini güçlendiren davanın kendileri tarafından açılmaması. Bu dava 3 TikTok fenomeni tarafından başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı, 12 Kasım 2019 tarihinde TikTok ile alakalı bazı kısıtlayıcı kararlar almıştı. Bu durum şirket tarafından “düşmanca tavır olarak görüldü ve uzunca bir süre tartışma konusu oldu.

Dünya genelinde sevenleri olduğu kadar bir o kadar da sevmeyenleri olduğunu söylemek mümkün. Herkesin böylesine kafasını karıştıran TikTok platformu, kısa bir süre içerisinde yükselişe geçmişti. Şimdi ise bu durum tersine dönmeye başlayabilir.

TikTok davası sonuçlandı

ABD Başkanı Donald Trump, bu platformun veri ihlali yaptığını söyledi. Ona göre TikTok içerisinde yer alan herkes büyük tehlike altında. Şirketin ABD vatandaşlarına ait verileri Çin’e taşıdığı söyleniyor. Tüm iddialar TikTok’un kapatılması konusunda yeterli delil sunuyordu. Ancak 3 TikTok fenomeni ABD Başkanı’na dava açınca işler değişti.

Açılan bu dava ile birlikte, mahkeme fenomenleri haklı buldu. Böylece TikTok’un kapatılmasının tamamen önüne geçilmiş oldu. TikTok’un App Store ve Google Play Store’dan da engellenmesi için çabalar devam ederken bu mahkeme kararı büyük moral oldu.

TikTok’un Microsoft gibi firmalara satılması bile bir ara düşünülmüştü. Fakat bu sosyal medya platformu şimdilik rahatlayabilir. Bakalım önümüzdeki süreçte platform hakkında başka ne kararlar alınacak.