TikTok işten çıkarma modasına uydu

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 6:42 pm

TikTok çalışanları zaten işlerini kaybetti, diğerlerine ise video platformunun küresel yeniden yapılandırma çabalarının bir parçası olarak İK departmanı ile bir toplantıya hazırlanmaları söylendi.

Alınan bilgilere göre, Avrupalı ​​çalışanlar işlerinin risk altında olduğu ve önümüzdeki haftalarda bir İK toplantısı beklemeleri konusunda uyarıldı. Bu arada, Birleşik Krallık’taki çalışanlara ise her ihtimale açık olmaları söylendi. TikTok şu anda en popüler sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Ancak global anlamda artan enflasyondan şirket de payını almış gibi görünüyor diyebiliriz.

TikTok

 

İşten çıkarılma riskiyle karşılaşan ABD çalışanlarından biri, TikTok’un ana şirketi ByteDance’in Çin dışında işe aldığı ilk yöneticiler arasında yer alan David Ortiz’di. Bir LinkedIn gönderisinde Ortiz, “rolünün çok daha büyük bir yeniden organizasyon çabasında boşa heba edildiğini” söyledi. Bir şirket sözcüsü, kendilerine sorulduğunda işten çıkarmaların gerçekleştiğini inkar etmedi. Bununla birlikte, şirketin küresel bir yeniden yapılanma sürecinden geçtiğini doğrulamadılar ve yayına platformun neden işleri kestiğine dair ayrıntılı bir açıklama yapmadılar.

Yayına konuşan bir çalışan, şirketin yalnızca yöneticilerin yeterince katkıda bulunmadığına inandığı çalışanları ve ekipleri kestiğini söyledi. ABD ve Avrupa’da yaklaşık 10.000 çalışanın küçük bir yüzdesi olan yalnızca 100 çalışanın işten çıkarıldığını iddia ettiler. Bununla birlikte, Sosyal medya platformu, büyük teknoloji, oyun, AV/EV ve sosyal medya alanında işgücünü küçülten şirketlerden yalnızca biri. Sektördeki ekonomik kriz nedeniyle insanları bırakmak zorunda kalan şirketlerden bazıları Netflix, Unity ve Twitter‘ olarak karşımıza çıkıyor.

ABD’nin Huawei ve ZTE’den tamamen kurtulması için 3 milyar dolara ihtiyacı var