TikTok , Güvenlik Merkezini yeniledi

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 Perşembe 1:24 pm

Platform uygulamanın nasıl çalıştığını açıklayan ve kullanıcıları güvende tutmak için en iyi uygulamaları özetleyen bir kaynak olan Koruyucu Kılavuzunu yayınladı.

Tiktok, ebeveynler arasında en iyi itibara sahip platform olmayabilir. Platformdaki akımlar yüzünden vefat eden çocuklar çoğu ülkede Tiktok’a yönelik banlama eylemlerinin başlamasına sebep olmuştu. Platform şimdi bu itibarını değiştirmeye çalışıyor gibi görünüyor. Şirket, yeni bir güvenlik merkeziyle birlikte ebeveynlere yönelik kılavuz da yayınladı. Platform “Günümüzde ailelere sunulan sayısız cihaz ve uygulama ile, dijital çağda ebeveynlerin ebeveynlikle karşılaştıkları zorluğun farkındayız. Gençleri eğitimli ve güvende tutmak, ebeveynler, uzmanlar, hükümetler ve platformlar arasında işbirliği gerektirir. Bu ruhla, bugün aileler arasında dijital güvenlik ve güvenlik konuşmalarını desteklemeyi amaçlayan yeni kılavuzlar ve kaynaklarla yenilenmiş Güvenlik Merkezimizi yayımlıyoruz. Amacımız, ebeveynlerin TikTok platformunun nasıl çalıştığını ve aileleri için en iyi deneyimi yaratmak için kullanabilecekleri araçları anlamalarını kolaylaştırmak” şeklinde konuştu.

TikTok

 

Kılavuz ebeveynlere yönelik olacak. Velilerin bir gencin hesabını yönetmesine izin veren Aile Eşleştirme gibi özellikleri açıklayacak; ekran süresi, arama ve doğrudan mesajlarla ilgili kısıtlamalar belirleme dahil. TikTok Güvenlik Merkezi ayrıca gizlilik, güvenlik ve zorbalıkla ilgili bir dizi yeni makale yayınladı. Zorbalık Önleme Kılavuzu, TikTok’un ABD İçerik Danışma Konseyi’nin Siber Zorbalık Araştırma Merkezi, Net Aile Haberleri ve diğer kuruluşlarla ortaklaşa geliştirdiği yeni bir kaynak. Zorbalık davranışını belirleme, platformda tacizi önleme yolları ve mağdurların nereden yardım alabilecekleri hakkında ipuçları sunacak. TikTok, son aylarda platformdaki zorbalığa ve tacize karşı birkaç adım attı; bunlara, kaba mesajları yayınlanmadan önce caydırmak için tasarlanmış uyarıların eklenmesi de dahil.

Turizm Sektörüne TP-Link dopingi