TikTok durdurulamıyor

Yayın tarihi: 1 Ekim 2021 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 9:45 am

TikTok için her ne kadar neredeyse her gün çeşitli kanallar vasıtasıyla yeni eleştiriler getirilse de, yine de hiç bir şey bu uygulamanın yayılma hızını yavaşlatamıyor.

Üstelik buna son 2 yıldır Amerika Birleşik Devletleri’nin TikTok üzerinde uyguladığı yoğun baskıyı da eklediğimiz zaman, gerçekten kullanıcıların bu uygulamaya olan bağımlılığı anlaşılabilir gibi değil.

TikTok’un operasyon müdürü Vannesa Pappas tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre, açıklamanın yapıldığı an itibariyle TikTok kullanıcı sayısı 1 milyarın üzerine çıktı. Evet dile kolay tamı tamına 1 milyar. Üstelik bu uygulamanın 2018 yılında kurulduğunu ve hepi topu 3 sene gibi bir sürede bu seviyeye geldiğini düşündüğümüz zaman, elden şirketi tebrik etmekten başka bir şey gelmiyor.

 

TikTok

Geçtiğimiz günlerde bir analiz firması tarafından yapılan açıklama göre, pandemi en çok TikTok uygulamasına yaramıştı. Sadece 2020 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 320 milyon defa indirilen TikTok, bir milyar sınırına zaten daha o zamandan göz kırpmıştı.

Peki TikTok bu kadar indirilmeye karşın ne kadarlık bir kazanç sağlıyor diye merak ediyorsanız ona da yanıt verelim. Şirketin 2020 faaliyet raporuna göre 2020 yılına ait kazancı 34,3 milyar dolardı. Bu gerçekten herhangi bir uygulama için inanılmaz büyük bir meblağ. Hatta öyle ki nice akıllı telefon, tablet, pc ya da televizyon üreticisi gibi koca koca şirketler bile bu kazanç tutarının yanından geçemiyor.