TikTok Avrupa’da başı belada

Yayın tarihi: 18 Şubat 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 17 Şubat 2021 Çarşamba 5:35 pm

Bölgenin önde gelen tüketici savunuculuğu grubu BEUC, Çin’in sahip olduğu uygulamaya karşı AB’nin tüketici koruma otoriteleri ağına şikayette bulundu.

TikTok’un sözde “belirsiz” hizmet şartları ve “çocukları koruma” yönündeki çalışmalarının yetersiz olduğu düşüncesiyle Avrupa’da başı belada. Tüketici savunuculuğu grubu, platformu reklamcılık ve uygunsuz içerikten korunmayarak, veri gizliliği yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Şikayet, kısa biçimli video uygulamasının gizlilik politikasını ve mobil veri işleme tekniklerini analiz eden iki raporun bulgularından kaynaklanıyor. BEUC’ye göre, TikTok, güncellemeleri kamuya açıklamaksızın Avrupa bölgesindeki veri ve koruma uygulamalarını defalarca değiştirdi. Grup, TikTok’unmuğlak” gizlilik politikasında yasal gerekçelerle kişisel bilgileri toplama yöntemlerini detaylandırmadığını da ekliyor.

tiktok

Grup ayrıca, kişiselleştirilmiş reklamlar için pop-up onay mekanizmasının GDPR gereksinimlerini karşılayamadığını iddia ediyor.Ayrıca söz konusu grup, uygulamanın reklamcılık uygulamalarının gizlenmesi konusunda da endişeli. Grup temel olarak TikTok’un kullanıcıları yaşlarına, tercihlerine veya hesaplarının durumuna bakılmaksızın çoklu tanımlayıcılarla izlediğini iddia ediyor. Tüketici grubu, genç kullanıcıların uygulamanın yaş doğrulama yöntemini kolayca atlayabileceklerini “gizli” reklam uygulamalarına maruz kaldıklarını vurguluyor. BEUC’un şikayetinin yanı sıra, 15 ülkedeki tüketici örgütleri ulusal makamlarını uyardı. Diğer ülkelerdeki tüketici toplulukları da kendi soruşturmalarını başlatıyor.

Samsung Galaxy S21+ donmaya başladı, Türk yetkililer “normal” dedi