TikTok akımı çocukların hayatını büyük tehlikeye atıyor

Yayın tarihi: 2 Haziran 2021 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 3:22 pm

Birçok TikTok akımı çocukların hayatını riske atması ile biliniyor. Özellikle son dönemlerde yaşananlar aileleri çok üzüyor. Hadi gelin yaşanan son olayda çocukların hayatını nasıl riskte olduğuna birlikte bakalım.

Sosyal medya platformları her geçen gün yeni akımlara sahne oluyor. Facebook, Instagram ya da Twitter üzerinden birçok akım başlıyor. Ayrıca fenomen olanlar veya tanınmak isteyenler bu akımlarda tehlikeli işler yapıyor. Özellikle TikTok bu alanda gerçekten de tedirginlik yaratmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay çocukların ölmesiyle sonuçlanıyordu.

Yaklaşık olarak 3 yıl boyunca yapılmaya devam edilen TikTok mıknatıs akımı bu defa kötü sonuçlandı. Akımı bilmeyenler için kısaca anlatalım. İki küçük top mıknatısın dilin iki tarafına yerleştirilmesinden sonra bunu kameraya göstermeleri ile yapılıyor. Böylece dillerinde sanki piercing varmış gibi görünüyor.

TikTok akımı

11 yaşındaki Ellis Tripp isimli bir çocuk küçük manyetik toplardan 5 tanesini yanlışlıkla yuttu. Bu durumu fark eden ailesi onu hemen hastaneye götürdü. Yaklaşık olarak 6 saat süren ameliyat sonrasında bağırsağındaki topların çıkarılabilmesi için büyük bir operasyon başladı. 11 yaşındaki bu çocuğun bağırsaklarının bir bölümü alındı.

Geçtiğimiz günlerde yine 13 yaşındaki bir kız çocuğu benzer sorunlar ile karşılaştı. Ciddi ameliyatlar geçirmek zorunda kalan bu çocuk manyetik toplardan yaklaşık olarak 15 tanesini yanlışlıkla yuttu. Küçük toplar 6 mm boyutunda olduğu için kolayca yutulabiliyor.

TikTok beğeni hilesi 2021 (çalışma garantili)

Hem doktorlar hem de sosyal medya uzmanları bu konuda çocukların dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Ayrıca ailelere de büyük iş düştüğü vurgulanıyor. Tüm bu yaşananlar üzerine TikTok yasaklanmalı mı sorusu yeniden gündeme geldi.