Ticaret Bakanı’ndan döviz fiyatlarına ilişkin uyarı

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:51 am - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:51 am

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, döviz kurunun düşmesi sonrası fiyat indirimi yapmayan işletmeleri uyardı.

Yeni açıklanan ‘Dövize endeksli TL mevduatı’ modeli sonrası dövizde yüzde 50’ye yakın bir düşüş yaşandı. Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kazanmış olmasına rağmen yılbaşından beri kayıp ancak yüzde 56’dan yüzde 40 civarına gerileyebildi.

Kur, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması sonrasında en düşük 11.0935 en yüksek 14.3885 seviyelerinden işlem gördü.

TİCARET BAKANI: FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Güne 11,79 TL’den başlayan doların ardından Ticaret Bakanı Mehmet Muş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerinin artarak devam edeceğini vurgulayarak, “Fırsatçılara göz açtırmayacağız” ifadesini kullandı.

Bakan Muş, “Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz. Vatandaşımızın hakkını, hukukunu kimseye çiğnetmeyiz” ifadelerini kullandı.

İşte en fazla döviz hesabı açan iller