Ticaret Bakanı olarak atanan Mehmet Muş kimdir?

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 1:50 am - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 2:33 am

Bakan olarak görev yaptığı Ticaret Bakanlığına dezenfektan satan Ruhsar Pekcan görevden alındı yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

Mehmet Muş, 24. dönemde AKP’den milletvekili olarak mecliste görev aldı. Marmara Üniversitesi’nde Tarih bölümünde doktorasını yapan Mehmet Muş, mecliste aldığı görev boyunca Dışişleri Komisyonu ve NATO Parlementer Asamblesi Türk Grubu Üyeliği’ni icra etmiştir.

1 Mayıs 1982’de Trabzon Sürmene’de doğdu. Baba adı İsmail, anne adı Mekiye’dir.

Dezenfektan Bakan götürdü! Kabinede 3 yeni isim

İktisatçı; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AKP Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Resmî Gazete’de yayımlandı! Kabinede iki yeni bakanlık

24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği yaptı. AKP Grup Başkanvekilidir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Dezenfektan skandalı: Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan istifa edecek mi? – 18 DAKİKA (20 NİSAN 2021)