Tibuk: Ramazan hep kışın olsun, oruçta su serbest bırakılsın

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 2:04 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 2:10 pm

Eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Besim Tibuk, Müslümanların kullandığı takvimin güncellenmesini söyledi. Tibuk, Ramazan ayının kışa sabitlenmesi ve oruç sırasında da suyun serbest bırakılmasını önerdi.

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan eski Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Besim Tibuk, gazeteci Hasan Erçakıca ile YouTube üzerinden yaptığı söyleşide Ramazan ayı ile ilgili önerilerde bulundu.

Ramazan ayında oruç tutan Müslümanların, özellikle yazın uzun günler ve hava sıcaklığı nedeniyle sıkıntı çektiklerini belirterek şunları söyledi:

“Müslümanlar tipik kabızlık ve yobazlık yüzünden 10 gün önce meselesini halledemediler. Ramazan hep kışın olsun. Ben bu takvimi düzeltmeyi söylüyorum. Yazın oruç tutmak kolay mı? Oruçta suyu serbest bırakmak lazım. İnsanlığa faydası olsun diye söylüyoruz. Ben buna hayret ediyorum. ”

“HAC MART AYINA DENK GELECEK”

Müslüman bilginlere tavsiyem, oturup bir içtihat çıkarsınlar. Desinler ki biz Gregoryen takvimini kullanıyoruz. ama eski adlarını muhafaza ediyoruz. Ramazan ayı Aralık ayına denk gelecek. O zaman da hac 2.5 ay sonra Mart ayına denk gelecek. Suudi Arabistan’da en serin hava. Böylece Müslümanları büyük bir eziyetten kurtarıyorsun.”

Bakanlık ‘karanlık’ kararından vazgeçti