Tıbbi tecavüz 37 yıl sonra ortaya çıktı

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2021 Cuma 12:47 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma 12:47 pm

37 yıl sonra tesadüfen ortaya çıkan skandal dünya basınında yer aldı. Tüp bebek için kendi spermini kullanan doktorun kaç hastasına bu uygulamayı yaptığı bilinmiyor.

ABD’nin New Jersey eyaletinde Bianca Voss, 1983’te tüp bebek yöntemi ile hamile kaldı. 38 yaşındaydı. Bu tedavi için doktorun sperm bağışçısı kullanmasına izin verdi. Bunun için ekstra 100 dolar ödedi.

İDDİALAR ARAŞTIRILACAK

Kızı Roberta, geçen yıl Noel Bayramı’nda hediye gelen DNA kitini uyguladı. Bilgilerini soyağacı hizmeti veren siteye yükledi. Ancak sonuç karşısında şok oldu. Babası, doğumunu yaptıran Doktor Martin Greenberg çıktı. Doktorun tedavide Voss’tan izin almadan kendi spermlerini kullandığı ve Roberta’nın biyolojik babası olduğu anlaşıldı. Literatürde ‘tıbbi tecavüz’ olarak geçen bu durum bir suç. Voss ve kızı Roberta, doktora 75 bin dolarlık tazminat davası açtı. 75 yaşında olan Voss, aynı zamanda doktordan sağlık durumuna, kronik hastalığı olup olmadığına dair bilgileri de paylaşmasını istiyor. Doktorun başka hastalarında da kendi spermini kullanıp kullanmadığı araştırılacak.

Kaynak: Posta