THY’yi çıkardı, Pegasus’u ekledi

Yayın tarihi: 22 Ekim 2019 Salı 5:53 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2019 Salı 5:58 pm

 

Deniz Yatırım, THY’yi model portföyünden çıkarırken, yerine Pegasus’u ekledi.

Deniz Yatırım, THY’yi model portföyünden çıkarırken, yerine Pegasus’u ekledi. Deniz Yatırım, THY’nin Temmuz-Ağustos dönemindeki yolcu sayısındaki düşüşün altını çizerek, ‘2019 yılı yurtdışı yolcu trafiği açısından kuvvetli bir yıl iken, THY’nin bundan iyi yararlanamamış olması şirketin daha zor geçmesini beklediğimiz 2020 yılındaki performansı konusunda şüphe yaratıyor’ ifadelerine yer verdi.

Deniz Yatırım’ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirmede bulunuldu:

“Eklenenler:

Pegasus Havayolları (PGSUS)

Pegasus 3Ç19’da yurtdışı yolcu trafiğini %13 artırırken, birim fiyatlamasını da yolcu trafiği artışına paralel şekilde güçlü tutabildi. Her iki havayolunun da 11 Kasım’a kadar 3Ç19 sonuçlarını açıklamalarını bekliyoruz. THY’nin 3Ç19 VAFÖK’ünde TL bazında geçen yıla kıyasla %11 daralma görmeyi beklerken, Pegasus için %34 artış tahmin ediyoruz.

Çıkarılanlar:

Türk Hava Yoları (THYAO)

2019 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Türkiye’den yurtdışına uçak yolu ile seyahat eden yolcular geçen yılın aynı dönemine göre %16 artarken, THY’nin 3Ç19’da yurtdışı yolcu sayısını sadece %3 artırmış olduğunu görüyoruz.

İstanbul Havalimanı’nın geçen yılın aynı döneminde Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısına kıyasla %9 oranında daha yüksek olduğunu görüyoruz. 2019 yılı yurtdışı yolcu trafiği açısından kuvvetli bir yıl iken, THY’nin bundan iyi yararlanamamış olması şirketin daha zor geçmesini beklediğimiz 2020 yılındaki performansı konusunda şüphe yaratıyor.