Dünya alarmda! 2 bin kişilik yolcu gemisi karantina altında, THY seferleri iptal etti

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 10:29 am - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 1:26 pm

Yeni tip Koronavirüs dünya çapında endişe uyandırmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle dünya çapında ölümler 3 bin 383 kişiye ulaşırken virüsten etkilenen kişi sayısı 100 bine yaklaştı. Avrupa’da virüsün en çok görüldüğü ülke olan İtalya’da dün 41 kişi daha hayatını kaybetti. İtalya ve İran’da virüs salgını okulların kapatılmasına neden olurken Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu da 100’den fazla vakanın görüldüğü Fransa’daki toplantıyı Belçika’ya taşıma kararı aldı. ABD’nin California eyaletinde içinde 2 bin yolcu bulunan bir cruise gemisi yolculardan birinin Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle karantinaya alındı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, virüs için aldığı tedbirleri açıklarken Çin, Güney Kore, Nahçivan’a düzenlenen seferlerin iptal edildiğini bildirdi.

Koronavirüs’e karşı aldıkları önlemleri açıklayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Avrupa’dan virüsün ülkemize bulaşmaması için bir dizi tedbirleri zamanında alıyoruz. Uçaklarımızı da dezenfekte ediyoruz. Ondan sonra sefere alıyoruz” dedi. Aycı; Çin, Güney Kore, Nahçivan’a düzenlenen seferlerin iptal edildiğini bildirdi.

SON 24 SATTE 30 ÖLÜM

Yeni tip Koronavirüs, dünya çapında endişe uyandırmaya devam ediyor. Virüsün ortaya çıktığı Çin’de bir gün içinde 143 yeni vaka ve 30 ölüm gerçekleşti. Ölümlerin 29’u virüsün ortaya çıktığı Hubei bölgesinde yaşandı.

Türkiye’nin sınır komşusu İran’da da 3 bin 513 vaka tespit edildi, 107 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüs sebebiyle 20 Mart’a kadar tüm okul ve üniversiteler tatil ilan edildi.

Fransa’da Koronavirüs görülen kişi sayısı 300’ü aşarken, bir parlamento üyesi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, virüsün ‘epidemi’ hâline gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bakanlık duyurdu! Koronavirüs nedeniyle ertelendi

SIRBİSTAN’DA İLK VAKA

Sırbistan’da ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi.

Sırbistan Sağlık Bakanı Zlatibor Loncar, düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki ilk koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiğini, söz konusu kişinin kısa süre önce Macaristan’dan geldiğini söyledi.

VATİKAN’DA İLK VAKA

Papa Francis’in Koronavirüs kapıp kapmadığı tartışmalarının yeni durulduğu Vatikan’da ilk vaka tespit edildi.

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, vakanın dün tespit edildiğini ve hemen ardından kliniklerde ayakta tedavi sunan servislerin sterilizasyon nedeniyle kapatıldığını açıkladı. Acil hizmetlerin devam ettiği ve İtalyan yetkililerin bilgilendirildiği de belirtildi.

Koronavirüs önlemiyle dalga konusu olan Ömür Gedik’e Barbaros Şansal’dan yanıt

BİR CRUİSE GEMİSİ DAHA KARANTİNA ALTINA ALINDI

ABD’nin California eyaletinde içinde 2 bin yolcu bulunan bir cruise gemisi yolculardan birinin Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle karantinaya alındı.

Grand Princess isimli gemiye Koronavirüs test kitleri hava yoluyla ulaştırıldı.

KAMERUN’DA İLK VAKA

Kamerun Sağlık Bakanlığı ülkede ilk yeni tip Koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. Virüs tespit edilen kişinin geçen ay ülkeye geldiği belirtildi.

VİRÜSE RAĞMEN KONSERE GİTTİ

Yeni Zelanda’da Koronavirüs tespit edilmiş bir adamın binlerce kişinin bulunduğu bir rock konserine gittiği ortaya çıktı. Yeni Zelanda’da şu ana kadar 4 yeni tip Koronavirüs vakası bulunuyor.

Koronavirüs ilacını bulduğunu iddia eden aktar hakkında yasal işlem başlatıldı

AVUSTRALYA’DA TUVALET KAĞIDI KITLIĞI

Avustralya’da vatandaşların Koronavirüs endişesiyle marketlerde stok yapmaya başlaması üzerine ülkede tuvalet kağıdı stoklarında ciddi bir azalma yaşandı. Süpermarketlerde tuvalet kağıdı raflarının boş olduğu dikkati çekti. Bir çiftin tek başlarına 80 paket tuvalet kağıdı aldığı öğrenildi.

İRAN NÜFUSUNUN YÜZDE SEKİZİ SALGINDAN ETKİLENDİ

Virüsün en az 107 kişinin ölümüne neden olduğu İran’da Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in eski danışmanı, eski Suriye Büyükelçisi diplomat Hussein Sheikholeslam, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Son raporlar İran nüfusunun yüzde 8’inin salgından etkilendiğini belirtti.

AVRUPA PARLAMENTOSU TOPLANTIYI BRÜKSEL’DE YAPACAK

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, AP’nin raporuna dayanarak, 9-12 Mart’ta Strasbourg’da toplanacak AP Genel Kurulu’nun yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle istisnai olarak Brüksel’de yapılacağını belirtti.

PARİSTE’Kİ MARATON İPTAL EDİLDİ

Paris’te 5 Nisan’da düzenlenmesi beklenen Paris Maratonu ve hafta sonu yapılması planlanan Harmonie Mutuelle Maratonu Koronavirüs nedeniyle ileri tarihlere ertelendi. Daha önce Roma Maratonu da iptal edilmişti.

THY’DEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Virüsü alt edecek şekilde dünya süratlen gelişir umuyoruz. Türkiye’nin en değerli markası olarak bu zorlu dönemde de ekonomimize katkı sağlayacak çalışmalar içinde olacağımızı belirtmek isterim” ifadelerini kaydetti.

“Çin, Güney Kore, Nahçivan’a düzenlenen seferlerimizi iptal ettik. Uçaklarımızı da dezenfekte ediyoruz. Ondan sonra sefere alıyoruz. Tüm Sağlık Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağlık Bakanlığımız insiyatif alarak virüsün önüne geçti. Sağlık Bakanlığımız ve Fahrettin Koca Bakanımızla birlikte çok önemli adımlar atıldı.

Sadece Asya değil aynı zamanda Avrupa’da bundan sıkıntı içerisinde. Avrupa’dan virüsün ülkemize bulaşmaması için bir dizi tedbirleri zamanında alıyoruz. Pek çok havayolu şirketinden önce adım atarak ülkemize ulaşmasını önlemek için adımlarımızı attık. Diğer tüm uluslararası kuruluşlarla birlikte yakından çalışmalıyız.

THY personeline de bir kez daha teşekkür edeceğim. Tabii ki sizlerde biliyorsunuz ki kriz Amerika dahil her yerde görülmeye başladı. Riskli önlemek için önlemleri olmaya devam edeceğiz. Virüsü alt edecek şekilde dünya süratlen gelişir umuyoruz. Türkiye’nin en değerli markası olarak bu zorlu dönemde de ekonomimize katkı sağlayacak çalışmalar içinde olacağımızı belirtmek isterim.

2019’da 876 milyon dolar esas faaliyet kârı elde ettik. 2018’den de daha iyi net kar yaşadık. Sanırım THY başarılı bir dönemi daha geride bıraktığını görüyoruz. 2019’da yolcu gelirleri de yüzde 2,3 arttı. Kargo gelirlerimiz yüzde 2,5 arttı. “