A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, 13 saatlik Amerika yolculukları için, THY’nin özel uçak yerine ekonomi uçuşu uygun görmesine tepki gösterdi. Karakurt, “Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi…” derken, Kaptan Eda Erdem ise, diğer yolcuların bulunduğu pozu, “Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz THY” notuyla paylaştı. Olaylar üzerine THY’den açıklama geldi.

Avrupa’da geçtiğimiz aylarda şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, tarifeli uçakla yurda dönerken milli futbol takımının Ermenistan maçına özel uçakla gitmesi tartışmalara neden olmuştu.

Milletler Ligi maçları nedeniyle seyahat eden A Milli Kadın Voleybol takımımızda yine uçak krizi yaşandı.

“BAŞKA TAKIMLARA ÖZEL UÇAK BİZE GELİNCE EKONOMİ”

13 saatlik ABD uçuşuna tarifeli uçakla ve ekonomi sınıfında uçan oyunculardan Ebrar Karakurt yaşananlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

“Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi” diyen Ebrar, Türk Hava Yolları’na tepki gösterdi.

EDA ERDEM: TAKIM ARKADAŞLARIMIZI BULUNUZ

A Milli Voleybolcu Eda Erdem ise Ebrar Karakurt ile çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı. Kaptan Erdem, “13 saatlik ABD uçuşu başlasın. Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz THY” ifadelerini kullandı.

AKÖZ: TEŞEKKÜRLER THY

Bir diğer milli oyuncumuz Simge Aköz de yaşadıkları duruma şu sözlerle tepki gösterdi:

“Kendi imkanlarımızla dahi, daha konforlu bir uçuş imkanı tanımadığınız için teşekkürler Türk Hava Yolları”

THY FEDERASYONU SUÇLADI

Oyuncuların ve sosyal medyada oluşan tepkilerin ardından THY HY Basın Müşaviri Yahya Üstün açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Bu tür organizasyonları sponsor olduğumu kurum ya da federasyon yapıyor. Biz voleybol federasyonuna sadece sponsoruz ve bilet veriyoruz. Eğer bana 3 gün kala 5 gün kala business talep ile gelirseniz olmaz. Busines classta 30 kapasite var. Biletler 364 gün önce satışa açılıyor. Ben bilet sattığım yolcuya in diyemem ve 3 gün kala ben 20 kişiyi businesta nasıl uçuracağım? Bu talep ile gelirsen yardımcı olamam.

Bu sene voleybol federasyonu ile 3 hafta önce yeni sözleşme yaptık ve bütçeyi 3 kat arttırdık. Türk voleybolunu ve Türk sporuna bu kadar destek olan ve Türkiye’deki en büyük tek kuruma bu kadar vurulur mu? Bu kadar saldırmak insafsızlık değil mi?

Ayrıca koltukları kendileri seçmişler. Talebinizi var mı diye sorduk “yok” deyip uçağa binmişler. Her sponsorluğun kendi bütçeleri var, bize talep ediyorlar ve yardımcı oluyoruz. Bana bir talep gelmedi, nasıl yardımcı olayım? Bakın Dallas’a git gel çok maliyetli. Geçen sene Japonya’ya gittiler ve businessta yardımcı olduk. Operasyon yoğunluğu var nasıl yardımcı olacaksın?”

Ebrar Karakurt, THY, Voleybol, A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türk Hava Yolları

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, 13 saatlik Amerika yolculukları için, THY’nin özel uçak yerine ekonomi uçuşu uygun görmesine tepki gösterdi. Karakurt, “Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi…” derken, Kaptan Eda Erdem ise, diğer yolcuların bulunduğu pozu, “Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz THY” notuyla paylaştı.