THY’den Fatmanur Altun hakkındaki maaş iddialarına ilişkin açıklama

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 4:43 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 4:52 pm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Dr. Fatmanur Altun’un Türk Hava Yolları’ndan(THY) ücret aldığına ilişkin iddialarla ilgili olarak havayolu şirketi, “Türk Hava Yolları A.O.’ya Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayan Sayın Dr. Fatmanur Altun kendi talebi doğrultusunda bu görevi karşılığında şirketimizden herhangi bir ücret/maaş almamaktadır” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Dr. Fatmanur Altun’un Türk Hava Yolları’ndan(THY) ücret aldığına ilişkin iddialarla ilgili olarak havayolu şirketinden açıklama geldi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Türk Hava Yolları A.O.’ya Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayan Sayın Dr. Fatmanur Altun kendi talebi doğrultusunda bu görevi karşılığında şirketimizden herhangi bir ücret/maaş almamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı.

FATMANUR ALTUN, “EVET BİR ÜCRET, AYLIK 20 BİN TL; FERAGAT ETTİM” DEMİŞTİ

Fahrettin Altun’un “THY Yönetim Kurulu Üyeliği’nden herhangi bir cüret almıyor” dediği eşinin THY’den ücret aldığı ortaya çıkmıştı. Fatmanur Altun ise “Evet, bir ücret var” derken 20 bin TL’lik ücretinden feragat ettiğini öne sürdü.

FAHRETTİN ALTUN DA 5 MAAŞ İDDİASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 5 maaş aldığı iddiaları ile gündeme gelmiş ve söz konusu iddiaları yalanlamıştı. Altun, 2 yıldır Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı huzur hakkını “tek kuruşuna dokunmadan hayra hasenata harcadığını” söylemişti.

TIKLAYINAltun’u aklamak Hilal Kaplan’a düştü: Maaşları bağışlıyormuş