THY’den akraba müdür atamasına açıklama

Yayın tarihi: 20 Haziran 2020 Cumartesi 2:20 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi 2:22 pm

Türk Hava Yolları’na koronavirüs salgını nedeniyle mali olarak zor günler geçirdiği bir dönemde iki yeni torpilli müdür atanması tepki toplamıştı. Konuya ilişkin savunma yapan THY Başkanı İlker Aycı, “Aile bağları üzerinden insanları adam asmaca ile değerlendirmek doğru değil” açıklamasında bulundu.

THY’de AKP’li İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın kardeşi Ümmet Şenocak Özel Kalem Operasyon Müdürlüğü’ne, BDDK Başkanı ve aynı zamanda THYOPET Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Ali Akben’in oğlu Feyyaz Akben ise Yolcu Hizmetleri Müdürlüğü’ne atandı.

Koronavirüs dolayısıyla yüzlerce uçağı yerde yatan ve işten çıkarma dahil birçok tasarruf tedbirini uygulamaya koyan ve hatta sipariş ettiği bazı uçakların teslimatını ertelemek için üretici firmalarla görüşen THY’nin, kriz ortamında dahi yeni oluşturulan müdürlük görevlerine torpilli isimleri ataması kamuoyunda eleştirileri de beraberinde getirdi.

THY Başkanı İlker Aycı tepki çeken atamalara ilişkin Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya konuştu. 

“AİLE BAĞLARI ÜZERİNDEN ADAM ASMACA DOĞRU DEĞİL”

Aycı, “Müdür olmaya kıdemi, çalışma süresi kafi iki kişiden bahsediyoruz Nagehan Hanım. CV’leri, çalışma süreleri yetersiz olsa tartışılır ve tartışılmalıdır ama ortada böyle bir durum yokken aile bağları üzerinden insanları adam asmaca ile değerlendirmek doğru değil” savunmasında bulundu.

Aycı şöyle devam etti:

“Bunlar üzerinden THY’yi yıpratanlara cevabımız şirketimizin vazgeçmediğimiz kadrolarıyla elde ettiği başarıları. Biz ailesine, ismine değil, ehliyetine, liyakatine, performansına ve emeğine bakıyoruz. Seçimlerimiz yanlış olsa bu sonuçlar gelmezdi”