THY’den AKP’li gurbetçilere ‘indirim’ kıyağı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:38 am - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:38 am

Türk Hava Yolları (THY) Almanya’daki AKP’ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UID) üyelerine indirimli bilet satmak için anlaşma yaptığı belirtildi.

Almanya’da faaliyet yürüten Türk Demokratlar Birliği (UID) AKP’nin Avrupa’daki kolu olduğu söylenmişti.  Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Alman iç istihbarat teşkilatı raporunda 2004’te kurulan ve merkezi Köln’de bulunan UID için “devlete, daha doğrusu hükümete yakın” ifadeleri kullanılmıştı.

THY’DEN AKP’Lİ GURBETÇİLERE KIYAK

Kamu kurumu olan Türk Hava Yolları bu dernekle yaptığı anlaşma ile AKP’ye yakın UID üyelerini Türkiye’ye indirimli taşıyacağı kaydedildi. Söz konusu anlaşmayı gazeteci Nevşin Mengü gündeme getirdi.

Nevşin Mengü kendisine ait X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Yazın Türkiye’ye gelmek isteyen gurbetçilerin en çok yakındığı şeylerden biri malum, uçak bilet fiyatları. Türk Hava Yolları AKP’nin Almanya kolu diyebileceğimiz UID ile bir anlaşma yapmış, anlaşmaya göre UID üyeleri indirimli biletlerden yararlanabilecek. E bu durumda AKP’li olmayan gurbetçilerin başı kel mi? Bu nasıl iş? Anlaşma Almanya’da da haber oldu.”

Kaynak: TELE1