THY’de Opet dönemi bitiyor! Demirören’in Total’i ile devam edilecek…

Yayın tarihi: 26 Haziran 2019 Çarşamba 9:20 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2019 Çarşamba 9:20 pm

Türk Hava Yolları yeni anlaşmasını Demirören’in Total’i, Azerbaycanlı devlet enerji şirketi SOCAR, Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak. Girişim Grubu’nun ortak şirketi İGA ile beraber ortak kurulacak şirketle anlaşacağını ifade etti.

Türk Hava Yolları yeni anlaşmasını Demirören’in Total’i ile devam edecek. Airporthaber.com Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık, Türk Hava Yolları’nın yüzde 50 ortaklığının bulunduğu Opet ile anlaşmasını sonlandırdığını duyurdu. Opet’in hisselerinin yüzde 50’si Koç Holding’e ait. Kıdık’ın aktardığına göre, Türk Hava Yolları yeni anlaşmasını Demirören Grubu’na ait olan Total, Azerbaycanlı devlet enerji şirketi SOCAR, Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun ortak şirketi İGA ile beraber ortak kurulacak şirketle anlaşacağını ifade etti.

THY’den açıklama: Bazı uçuşlar iptal edilecek

Ali Kıdık’ın aktardığına göre Türk hava yolları yeni anlaşmasını Demirören Grubu’na ait olan TOTAL,  Azerbaycanlı enerji şirketi SOCAR, Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun ortak şirketi İGA ile beraber ortak kurulacak şirketle yapacak.

THY’nin söz konusu oluşumlarla beraber kuracağı yeni şirkette ortaklık payı yüzde 25 olacak.

THY OPET ORTAKLIĞI

2010 yılında THY, Sabiha Gökçen Havalimanı hariç diğer tüm havalimanlarında akaryakıt ikmal hizmeti almak için THY-OPET Havacılık Yakıtları şirketi ile anlaşmıştı.

THY – OPet Havacılık yakıtları şirketinin yüzde 50’si THY’nin yüzde 50’si ise Koç grubunundu. Ortak şirket 18 Eylül 2009 yılında 75 milyon dolarlık bütçeyle kurulmuştu.

THY OPET olarak Türkiye’deki tüm havalimanlarında, 79 Havayolu Müşterisine, 30 Bayrak Taşıyıcı Havayoluna, 8 Aracı Firma ve 3.000 Özel Havayolu ve Genel Havacılık Firmasına hizmet veriliyordu.

.