THY ve Hava-İş Sendikası anlaştı, zam oranı belli oldu

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 9:31 am - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 9:31 am

Pandemide maaşları düşüren THY, sendika ile çalışanlar için ilk altı ay enflasyona ek yüzde 60 zamda anlaştı.

Türk Hava Yolları’nda örgütlü (THY) Hava-İş Sendikası işverenle maaş zammı oranında anlaştı. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine göre çalışanlar, yılın ilk altı ayı için enflasyon farkına ek olarak yüzde 60 maaş zammı alacak.

İkinci altı ay için ise enflasyon farkına ek olarak yüzde 5 oranında zam yapılacak. Anlaşmada üçüncü ve dördündü altı aylık dönemlerde ise enflasyon oranına ek olarak yüzde 1’lik maaş zammı yansıyacak.

Ayrıca çalışanlara biri TİS’in imzalanacağı tarih diğeri ise yeni yılda ilk maaş alacakları tarihte olmak üzere iki brüt maaş prim ödenmesine de karar verildiği öğrenildi.

Öte yandan ilk olarak enflasyona ek yüzde 100 zam talep eden Hava-İş Sendikası, THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı’ya teşekkür etti. Sendikadan yapılan açıklamada, “Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri karşılıklı olarak anlaşılmış olan ücret zamları hariç 28.12.2021 tarihinden itibaren görüşülmeye başlanacaktır. Tüm üyelerimize bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eder, başlayacak olan TİS görüşmelerinin hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

MAAŞLAR DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

THY, pandemi döneminde birçok çalışanının maaşında yüzde 30-50 arasında indirim yapmıştı. THY ve Hava-İş Sendikası konuyla ilgili 2020’nin ağustos ayında anlaşmıştı.

Türk Hava Yolları’nda yüzde 100 zam talebi