THY uçağında kabin ekibine saldırı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2022 Çarşamba 3:56 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 4:03 pm

THY’nin İstanbul-Jakarta seferinde yolcuları rahatsız eden ve alkollü olduğu öğrenilen Endonezya uyruklu bir yolcu kabin memurunun parmağını ısırdı. Sakinleştirilemeyen yolcu sonrasında ise kabin ekibine saldırdı.

Türk Hava Yolları’nın (THY), İstanbul’dan Jakarta’ya hareket etmek üzere 2’si bebek 336 yolcusuyla dün havalanan TK56 sefer sayılı Boeing 777-300 tipi uçağında alkollü olduğu öğrenilen bir yolcu kabin ekibine tekme ve yumrukla saldırdı. Bir kabin memurunun da parmağını ısıran Endonezya uyruklu saldırgan, uçağın acil iniş yaptığı Medan şehrinde polis tarafından gözaltına alındı. Uçak daha sonra Jakarta’ya hareket etti.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Medan Havalimanı’na inen uçaktaki saldırgan yolcu polis tarafından gözaltına alındı. Kabin memuruna ilk müdahale de meslektaşları tarafından yapılırken, tedavisine başkent Jakarta’da devam edileceği öğrenildi. Uçak daha sonra Jakarta’ya hareket etti. Endonezya basınında yer alan haberlerde ise olay çıkaran yolcunun isminin Mumamad Jhon Jaiz Boudewijn (48) olduğu, Endonezya merkezli bir havayolu şirketinde pilot olarak çalıştığı bilgisi yer aldı.

Motokuryelere tekmeli yumruklu saldırı