THY sekiz ülkeden gelenlerin karantinaya alınacağını duyurdu

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 11:20 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 11:20 pm

Türk Hava Yolları (THY), Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka’dan gelen kişilerden negatif sonuçlu PCR test raporu isteneceğini, bu kişilerin valiliklerce belirlenecek yerlerde 14 gün süreyle karantinaya alınacağını duyurdu.

THY’nin internet sitesindeki duyuruya göre söz konusu ülkelerden gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunan kişilerden Türkiye’ye varış saatinden önceki 72 saat içinde yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu talep edilecek. Brezilya ve Güney Afrika’ya olan uçuş yasakları ise sona erdi.

Britanya, İran, Mısır ve Singapur’dan gelen kişilerden girişten önceki 72 saatlik zaman diliminde yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibraz etmeleri talep edilecek.

Bunların dışındaki ülkelerden Türkiye’ye girişlerde, girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya Covid-19 hastalığının son altı ay içinde geçirildiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacak.

Bu ülkelerden Türkiye’ye girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığın geçirildiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat öncesinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecek.