THY pilotunun ölümünde dikkat çeken iddia

Yayın tarihi: 26 Haziran 2021 Cumartesi 11:27 am - Güncelleme: 26 Haziran 2021 Cumartesi 11:27 am

Türk Hava Yolları’nda görev yapan pilot Kutay Bayraktar, İstanbul’da oturduğu evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Araştırma yapan ekipler, Bayraktar’ın kız arkadaşının ifadesine başvurdu.

Türk Hava Yolları’nda (THY) görev yapan ikinci pilot Kutay Bayraktar (32) İstanbul Beyoğlu’nda oturduğu evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Bayraktar’ın cenazesi, Başkurt Sokak’ta apartman görevlisi bahçe katında buldu.

ÇANAKKALE’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Polis ve savcının ilk incelemesinde, pilotun yüksekten düşmeye bağlı olarak öldüğü tespit edildi. Bayraktar’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından memleketi Çanakkale’de toprağa verildi.

“ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM” DİYEREK EVDEN AYRILMIŞ

Pilot Kutay Bayraktar’ın ölümü polisi harekete geçirdi. İddiaya göre, Cihangir’de yaşayan ve THY Uçuş Akademisi’nden 2016’da mezun olduktan sonra şirketin Boeing-737 filosunda ikinci pilot olarak görev yapan Bayraktar, kaldığı evde düzenlenen partiden sonra kız arkadaşı Burcu D. ile tartışıp yumruklaştı. Sabah’ın haberine göre genç kadın “Şikâyetçi olacağım” diyerek hastaneye gitmek için evden ayrıldı.

KIZ ARKADAŞININ İFADESİNE BAŞVURULDU

Bayraktar’ın ölmeden önce tartışıp yumruk attığı kız arkadaşı Burcu D.’nin ifadesine başvuruldu. Burcu D. “Gece birlikte içki içtikten sonra akşam saat 24.00’te arkadaşlar evden ayrıldı. Sabaha karşı 04.00 sıralarında dairedeyken tartışıp kavga ettik. Bu sırada Kutay bana yumruk attı. Şikâyetçi olacağımı söyleyip hastaneye gittim” dedi.

ÖLÜMÜ ARAŞTIRILIYOR

Polis, pilotun kendisinin mi atladığı, yoksa başkaları tarafından mı atıldığının tespiti için araştırma yapıyor. Pilotun düştüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

ANNESİ ALKOLLÜ OLDUĞU İDDİALARINI YALANLADI

Oğlunun Çanakkale’deki cenazesinde konuşan emekli öğretmen Heybet Bayraktar, oğlunun alkollü olduğu iddialarına üzüldüğünü belirterek “Öldüğü sabah, uçuşu vardı yurt dışına. Hiçbir pilot uçuştan 24 saat önce alkol almaz. Evinin Fransız balkonu vardı. Orada otururken muhtemelen ayağı kaydı ve düştü. Başka hiçbir sebep yok” diye konuştu.