Thodex’te dolandırıcılığı güçlendiren yeni ayrıntı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 2:16 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 2:58 pm

Yaklaşık 400 bine yakın kullanıcısı olan yerli kripto para borsası Thodex’in günlük işlem hacmi rekorunu kırdığı 17 Nisan’da portföyündeki yarım milyar dolarlık Dogecoin’i piyasa fiyatının yüzde 30 altında bir fiyatla elden çıkardığı ortaya çıktı.

İşlemleri kapatıp kurucusunun yurtdışına gittiği yerli kripto para borsası Thodex’te dolandırıcılık iddiasını güçlendiren bir ayrıntı ortaya çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bugün Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan soruşturma başlatırken, platformda 5 gün önce yapılan işlemler de vurgun iddialarını iyice güçlendirdi.

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre, geçen hafta cumartesi günü (17 Nisan) 1.3 milyar doları aşan tutar ile son 3 aylık döneminin en yüksek işlem hacmine ulaşan Thodex’in aynı gün yarım milyar dolar düzeyinde Dogecoin işlemi yaptığı belirlendi.

Thodex, üstelik bu Dogecoin’leri (DOGE) o günkü piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 30 altında bir rakamla sattığı ortaya çıktı. Dogedoin’in 0.30 dolar seviyesinde olduğu 17 Nisan’da, Thodex üzerinden 0.20 dolara 489 milyon dolarlık satış gerçekleştirilmiş.

‘KAÇIŞ İÇİN HAZIRLIK İŞLEMLERİ’ YORUMU

Thodex’in borsasında kullanıcılara yönelik işlemleri durdurmasından hemen önce gerçekleşen bu durum, ‘şirketin kaçış için hazırlıklara başladığı’ şeklinde de yorumlandı.

Söz konusu durum Twitter’a da 17 Nisan Cumartesi günü şu paylaşımla yansıdı: “Türk borsası Thodex’i inceliyor musunuz? Doge’yi % 30 piyasa fiyatının altında satıyorlar ve onları geri almaya çalıştığınızda paraları alıkoyuyorlar. Bir kaçış stratejisine benziyor mu? Bütün bunlar Doge pompasına denk geliyor mu? 24 saat içinde 500 milyon doların üzerinde Doge ticareti yaptılar.”

Kripto vurguncusu Faruk Fatih Özer hakkında soruşturma başlatıldı