Thodex’in sahibi Fatih Özer ile MHP’li vekilin oğlu ortak çıktı iddiası

Yayın tarihi: 23 Nisan 2021 Cuma 12:57 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2021 Cuma 6:17 pm

Milyarlık vurgun yapan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak çıktı.

Cumhuriyet’in haberine göre; Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in İstanbul Havalimanı’ndan Arnavutluk Tiran’a gittiği ortaya çıktı.

Ayrıca Thodex skandalında, hesaplarına ulaşamayan 400 bin kişinin mağdur olduğu iddia edildi. Thodex’te, aylık 100 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın kaybolduğu öne sürüldü. Bugün ise Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Özer için Kırmızı Bülten talebinde bulunuldu.

ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bununla birlikte, Thodex’in sahibi Fatih Özer’in, 3 gün arayla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiği ortaya çıktı. Özer’in Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf sosyal medyada gündem olurken, Bakan Soylu ve Çavuşoğlu’ndan “Özer’i tanımıyorum” açıklaması geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fatih Özer’i tanımadığını söyledi. Çavuşoğlu, Fatih Özer’in 26 Aralık 2019 tarihinde MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiği randevuya eşlik ettiğini belirtti.

ORTAK ŞİRKET

Cumhuriyet Gazetesi, Fatih Özer ile MHP’li vekil Sancaklı’nın 24 yaşındaki oğlunun ortaklığının olduğunu ortaya çıkardı. Ticaret Sicili’nden alınan bilgilerde; Mert Sancaklı ve Fatih Özer’in, 28 Eylül 2020 tarihinde “Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri” adlı bir şirket kurduğu görülüyor. İddiaya göre; Özer ve Sancaklı’nın kurucusu olduğu “Hoppara” adlı şirket, kripto paraların ticaretinin yapıldığı borsalara para göndermek için de kullanılan bir sanal cüzdan.

SANCAKLI SESSİZ

Cumhuriyet’in ulaşmaya çalıştığı MHP’li Saffet Sancaklı aramalara ve mesajlara yanıt vermedi.