Thodex’in avukatından mağdurlara çağrı: Bize maille ulaşın

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 10:03 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 10:04 am

Thodex’in sahibi firari Faruk Fatih Özer‘in ailesinin avukatı, mağdurların kendilerine mail aracılığıyla ulaşarak zararlarını bildirmesini istedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, kripto para borsası Thodex’e yönelik soruşturması devam ederken, şirketin sahibi firari Faruk Fatih Özer’in ailesinin avukatı Sevgi Erarslan, soruşturma kapsamında tespit edilen mağdurlardan 373’ünün zararlarının giderildiğini söyledi.

Özer ailesinin avukatı Sevgi Erarslan, savcılığa gelerek bir kısım mağdurların zararlarının giderildiğine ilişkin dilekçe verdi. Basın mensuplarına açıklama yapan avukat Erarslan, Thodex soruşturması kapsamında bazı müvekkillerinin şüpheli olarak yer aldığını söyledi.

‘DOLANDIRICILIĞIN VARLIĞINI GEREKTİRİR BİR DURUM YOK’

Soruşturmaya iliştin MASAK raporlarının dosyaya geldiğini belirten Erarslan, “Bu raporlar kapsamında da zararları gidermeye başladık. Biliyorsunuz ki kripto piyasası risk piyasasıdır ve risk piyasasında da bir hacklenme durumu söz konusu olduğunda sistemin kapatılması olağandır. Bu kapsamda müvekkil bunu yapmak durumunda kalmıştır. Dolayısıyla ortada dolandırıcılığın varlığını gerektirir bir durum bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

MASAK raporunun gelmesinin ardından yaklaşık bir hafta içinde 373 mağdurun zararlarını giderdiklerini anlatan Erarslan, bunların arasında zararı büyük olan mağdurların şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

‘BÜTÜN ZARARLARI GİDERMEK İSTİYORUZ’

Mağdurların zararlarının giderilmesine devam edileceğini dile getiren Erarslan, “Paylaşacağımız mail adresine zararları olan, mağdur olduğunu beyan eden kişilerin kimlik bilgilerini ve zarar bedellerini bildirmelerini istiyoruz. Bu bilgilendirmeleri de avukatları vasıtasıyla yapmalarını tercih ederiz. Çünkü savcılık çok titiz bir soruşturma gerçekleştirdi. 1-2 hafta içerisinde bütün mağdurların zararını gidermek istiyoruz” diye konuştu.

Erarslan, zararları giderirken önceliğin yüksek meblağlı olanlara verileceğini belirterek, iddianame düzenlenene kadar öncelik sırasına göre zararların giderilmeye çalışılacağını kaydetti.

AA’nın haberine göre, avukat Sevgi Erarslan, Thodex mağduru olanların “[email protected]” mail adresinden kendilerine ulaşarak zararlarını bildirmesini istedi.

Thodex vurguncusu şikayetçilere 2 milyon TL gönderdi iddiası