Thodex vurguncusu şikayetçilere 2 milyon TL gönderdi iddiası

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:22 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:22 pm

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce yurttaşı dolandırıp kayıplara karışan Faruk Fatih Özer’le ilgili çok konuşulaca bir iddia ortaya atıldı. Özer’in, şikayetlerini geri çekmesi karşılığında sekiz müştekiye toplamda 2 milyon lira gönderdiği öne sürüldü.

Thodex isimli kripto para borsasında binlerce kişinin dolandırıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. Müşteki avukatlarından Sinan Keskin, yurt dışında firari bulunan şirketin CEO’su Faruk Fatih Özer’in ve Thodex şirketinin avukatının kendisiyle irtibata geçtiğini ve uzlaşmaya gitmek istediklerini söyledi.

“UZLAŞMAYA KONU ZARAR MİKTARI YATIRILDI”

Avukat Sinan Keskin, “Biz de buna istinaden uzlaşma görüşmelerini müvekkillerimizin hak ve menfaatleri gereğince yürüttük. Aynı zamanda müvekkillerimizden bu uzlaşmaya onay verdiklerine dair yazılı ve sözlü taahhüt aldık, muvafakat aldık. Buna istinaden geçen hafta perşembe günü müvekkillerimizin hesabına uzlaşmaya konu zarar miktarı yatırılmış olup, biz de tarafımızdan teyit ettik” şeklinde konuştu.

Thodex vurguncusu kripto tosuncuk izini kaybettirdi

“ŞİKAYETTEN VAZGEÇME DİLEKÇELERİNİ VERDİK”

Keskin şöyle devam etti: Birçok müvekkilimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bir kısım müvekkillerimiz uzlaşma kapsamında zararlarının giderilmesini kabul etti. Biz de şikayetten vazgeçme dilekçelerini verdik. Tabi uzlaşma kapsamında zararları giderilen müvekkiller yakınlarına da bunları aktardılar. Aynı zamanda yeni vekaleten çıkartan müvekkillerimiz de var. Bunlarla ilgili uzlaştırma görüşmeleri devam ediyor. Faruk Fatih Özer ilk defa ödemeleri dosya kapsamında gerçekleştirmiş oluyor.

HAKKINDAKİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Şikayetten vazgeçmeyenler için Faruk Fatih Özer hakkında soruşturmanın devam edeceğini vurgulayan Avukat Keskin, “Ama birçok mağdur da uzlaşma anlamında olumlu bakıyor sürece. Olumlu bakmayanlar için de süreç devam edecektir. Geçen hafta itibariyle sadece 8 kişinin zararı giderildi. Bunların zarar miktarı da yaklaşık 2 milyon civarında. Bunlar banka hesaplarına yattı, biz de ofisimiz olarak teyit ettik bankaya yattığını” dedi.