Thodex soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 9:49 am - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 6:32 pm

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında 62 şüpheliden 6’sı tutuklama, 22’si adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık, ifadesinin alınmasının ardından 34 şüpheliyi serbest bıraktı.

2 milyar dolarlık vurgunla Türkiye gündemini sarsan Thodex’e ilişkin soruşturma sürüyor. Geçtiğimiz cuma günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 69 şüpheliden 61’i Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki sorgularının ardından bu sabah Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan 62 şüpheliden 34’ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık, 6 şüpheliyi “bilişim sistemleri banka ve veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve ” suç örgütü kurma” suçlarından tutuklanması talebiyle, 22 şüpheliyi de adli kontrol altına alınması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderdi.

Şüphelilerin, hakimlikteki işlemleri sürüyor. Öte yandan gözaltında olan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

THODEX KURUCUSU İÇİN EKİP OLUŞTURULDU

Öte yandan Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in yakalanması çalışmalarına destek vermek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünce 5’er kişilik iki ekip oluşturuldu. Ekipler, Özer için Arnavutluk ve Kosova’ya gitti.

Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in babası son görüşmelerini anlattı

NE OLMUŞTU?

2 milyar dolar kripto para ile yurt dışına firar ettiği ileri sürülen platformun kurucusu Faruk Fatih Özer ile birlikte 9 şüphelinin arandığı soruşturmada, şirketin Kadıköy’deki merkezinde birçok dijital materyal ve dokümana el konulduğu aktarılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özer’in Türkiye’deki bankalarda 3 ayrı hesapta bulunan 31 milyon lirasına el konulduğunu, Arnavutluk’a girerken yanında yaklaşık 290 bin dolar bulunduğunu teyit ettiklerini açıklamıştı. Soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Özer’in ağabeyi Güven Özer, kardeşi Serap Özer’in de bulunduğu 69 kişi gözaltına alınmıştı.

Thodex’in sahibi Fatih Özer ile MHP’li vekilin oğlu ortak çıktı iddiası