THK kayyumu Cenap Aşçı: Düğünde değil nikahtaydım

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 5:33 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 9:57 am

Türk Hava Kurumu kayyumu Cenap Aşçı, katıldığı Habertürk yayınında kendisine yönelik linç kampanyası başlatıldığını söyledi. Türkiye’nin birçok noktasında yangın varken düğüne gittiğini söylediği için tepki toplayan Aşçı, Habertürk yayınında düğüne değil sadece nikaha gittiğini ifade etti.

Türk Hava Kurumu kayyumu Cenap Aşçı, “düğündeydim” açıklamasının tepki görmesinin ardından yaptığı yeni açıklamada, “Ben düğün değil nikaha katıldım. Çocukluğuna şahit olduğumuz hanım kızımızın nikahına gittik. Şehitlerimizin olduğu gün, orman yangınlarının olduğu gün bizim eğlencede bulunmamız mümkün değil. Sadece nikaha gittik, tebrik ettik” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan talimatla gelmediği sürece uçakları göndermenin mümkün olmadığını söyleyen Aşçı, “Şu anda 3 tane uçak ve helikopterlerimiz Türkiye’nin muhtelif yerlerinde konuşlanmış vaziyette. Orman Bakanlığı demediği sürece bizim kontak açmamız mümkün değil” diye konuştu.

Cenap Aşçı, Habertürk TV’nin konuğu oldu. Aşçı, THK’ye ait uçakların 100 litrelik su kapasitesi eksiği nedeniyle ihaleye girememesi tartışmalarına ilişkin, “Bu uçaklarımızın motor tipleri ihale şartnamesine uymuyor. Jet motoru olma sebebiyle de hızlarında farklılıklar var. Biz kurum olarak ihale şartnamesi yayınlandığı zaman gereken işlemlere baktık. Önce Orman Bakanlığı’na itirazımızı yaptık, kabul edilmedi. Biz kendi uçaklarımız ile ihaleye giremeyince, bu sefer yurt dışından uçak arama faaliyetine başladık. Bu sene için 10 ton taşıma kapasitesi olan 2 uçak kiraladık” şeklinde konuştu. THK Başkanı, uçakların hangarda çürütüldüğü iddialarıyla ilgili olarak, “Şu anda kullanılabilir 6 uçak var. Fakat şu anda bakımları yapılmadığı için hazır değiller. Uçaklar hangarda çalışır halde tutulmuyor. Uçaklar 3 yıldır hangarda çürüyor iddiası yanlıştır. Uçaklar hangarda çürütülmüyor” ifadelerini kullandı.

Aşçı, şunları söyledi:

“PİLOTLAR İSTİFA EDECEKLERİNİ SÖYLEDİLER”

THK yangın çıktığı zaman otomatik olarak görevli bir kurum değil. Orman Genel Müdürlüğü davet etmediği sürece bizim 1 litre su atma imkanımız var. Biz orman yangınları söndürmede kendi başına otorite sahibi olan kurum değiliz. Biz göreve başladığımızda pilotlar bize gelip istifa edeceklerini söylemişlerdi. 5 ay maaşlarını alamamışlardı. Biz ‘biraz daha sabredin’ dedik. ‘Ola ki ihale alınır, o zaman işinizin başında olur musunuz’ dedik, ‘hay hay tabii ki’ dediler. 25 milyon liralık bir maliyeti olacaktı bu arkadaşlarımızın kuruma iş akitlerini yenileseydik. Uçaklar uçmadığı için pilot ihtiyacımız yok zaten. Teknik bakımı yapacak arkadaşlarımızla yürümeye devam ediyoruz.

“DÜĞÜNE DEĞİL NİKAHA KATILDIM”

Ben düğün değil nikaha katıldım. Çocukluğuna şahit olduğumuz hanım kızımızın nikahına gittik. Şehitlerimizin olduğu gün, orman yangınlarının olduğu gün bizim eğlencede bulunmamız mümkün değil. Sadece nikaha gittik, tebrik ettik. Şu anda 3 tane uçak ve helikopterlerimiz Türkiye’nin muhtelif yerlerinde konuşlanmış vaziyette. Orman Bakanlığı demediği sürece bizim kontak açmamız mümkün değil. Milletimiz THK böyle yangın varken nikaha gidip, tebrik etmesin diyorsa saygım vardır. Ama biz eğlenmedik, göbek atmadık. 32 yıldır devlet memuruyum. Hiçbir zaman öne çıkma gayretimiz olmadı. Televizyona da çok çıkmak istemedim. Baktım ki linç kampanyası var. Halkımız ne derse boynumuz kıldan ince.”

THK Kayyum Heyeti Başkanı memleket yanarken düğüne gitmiş