THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın istifası kabul edildi

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 12:54 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 1:00 pm

Ankara 9.Sulh Hukuk Mahkemesi, görevinden istifa dilekçesini ileten Cenap Aşçı’nın talebini değerlendirdi. Aşçı’nın istifası kabul edildi ve görevden alındı. Aşçı’nın yerine, THK vekilliğine re’sen Ali Yüksek getirildi.

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın istifasını kabul ederek, görevden alınmasına karar verdi.

Kararda, 1 Eylül 2021’de Cenap Aşçı’nın dilekçesine yer verildi. Dilekçede, “orman yangınlarında pek çok mecranın THK ve özellikle şahsını odağa koyduğu, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsının kurban edilmek istendiği” ifadelerine yer verilirken, “çalışmalarının karşılığında ağır haksız ithamlarda bulunduğu için şahsının üzüldüğünü, çalışmalarının karşılığının bu olmadığı” sözleri aktarıldı.

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı istifa etti

 

Kararda, şu ifadeler yer aldı: “Kayyım heyeti başkanını çekilme dilekçesi, mahkememizin UYAP kayıtları bir bütün halinde değerlendirildiğinde, kayyım heyeti başkanı Cenap Aşçı’nın dilekçesinde sürdüğü gerekçeler ile etik kurallar ve gelenekler dikkate alınarak kayyımlık görevinden çekilmesine karar verilmesini talep ettiği, talebin yerinde görüldüğü anlaşılmış olmakla, talebin kabulüne kayyım heyeti başkanı Cenap Aşçı’nın görevden alınmasına yerine mahkememizce re’sen atanasına karar verilen Ali Yüksel’in kayyım heyetine alınmasına, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’nın görevlerine aynen devamına, kayyım heyeti Ali Yüksel’e ve THK vekilliğine tebliğine karar verildi.”

AÇIKLAMALARI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Atatürk’ün kurduğu THK Başkanlığı’nın yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atanmıştı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63’üncü AKP Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı.

Orman yangınlarında skandal açıklamalarıyla tartışmalara neden olan Aşçı, daha önce istifa etmişti.

Yangınlarda, Aşcı başkanlığındaki kayyum heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu tartışılırken, Cenap Aşçı’nın CNN Türk’te katıldığı bir programda sarf ettiği sözler tartışma yaratmıştı.

Cenap Aşçı, “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullanmıştı.