The Last of Us’ın PS5 sürümünün ilk fragmanı yayınlandı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2022 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 7:51 pm

Tüm zamanların en sevilen oyunlarından biri olan The Last of Us’ın PlayStation 5’e geleceği uzun süredir konuşuluyordu. PlayStation 5 sahiplerinin resmi olarak açıklanması için gün saydığı bu yeni versiyon, sonunda resmi olarak duyuruldu.

Sony, The Last of Us Part 1 adını taşıyan bu yeni nesle uyarlanmış versiyondan ilk fragmanı yayınlarken, oyunun çıkış tarihini de açıkladı. Sevilen oyun, PlayStation 5’e 2 Eylül’de geliyor.

Üstelik oyunla ilgili tek gelişme bu da değil. İlk olarak 2013 yılında PlayStation 3’e çıktıktan sonra 2014 yılında da PlayStation 4’e gelen oyun, sadece PlayStation 5’e gelmekle kalmayacak aynı zamanda PC’de de oyun severlere sunulacak.


Uncharted serisinin de yaratıcısı olan Naughty Dog stüdyosu tarafından geliştirilen The Last of Us, kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor ve Ellie adlı ufak bir kız ile çıkacağı tehlikeli yolculukta ona refakat etmek zorunda kalan Joel’i takip ediyor. Amerika boyunca uzanan zorlu bir yolculuğa çıkan ikili, bir yandan zombivari yaratıklarla mücadele ederken, bir yandan da hayatta kalan diğer insanların yarattığı tehditle başa çıkmaya çalışıyor.

Bildiğiniz gibi The Last of Us hem PlayStation 3’ün hem de PlayStation 4’ün en başarılı oyunları arasına girmeyi başarmış, bu başarı bir devam oyununu da beraberinde getirmişti. 2020 yılında çıkan devam oyunu 10 milyondan fazla kopya satarak ilk oyunun başarısını tekrarlamayı başardı.

Naughty Dog ve Sony tarafından paylaşılan fragman ve görseller, PlayStation 5 için hazırlanan bu yenilenmiş versiyonun devam oyununa yakın grafiklere ve oynanışa sahip olacağını gösteriyor.

Lenovo dünyanın en güçlü webcam’ini tanıttı