The Last of Us zombi dizisi olacak

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 22 Kasım 2020 Pazar 11:14 am

The Walking Dead için 2022’de son sezonun yayınlanacağı ve dizinin devam etmeyeceği açıklanmıştı. Her ne kadar The Walking Dead evreninde devam eden iki spin-off dizi devam ediyor olsa da dünya yeni bir zombi dizisiyle tanışacak.

Sony Playstation oyuncularının severek oynadığı The Last of Us yeni zombi dizimiz olarak karşımıza çıkacak.

HBO’da yayınlanacak olan dizi, oyunun geliştiricisi Naughty Dog ile ortak olarak öyküleştirilecek. Dizinin yapımcısı ise Chernobyl dizisinin yapımcısı Craig Mazin olacak. Chernobyl gibi karanlık ve ürkütücü bir öyküye sahip olacak The Last of Us ilk oyundaki olayların devamını anlatacak.

iPhone 12 Türkiye fiyatları açıklandı! Kesin bilgi yayalım

Bu dizi aynı zamanda, Sony oyun ekosistemindeki diğer oyunların da dizileştirilmesinin önünü açacak. Bundan sonra daha fazla Playstation oyununun dizi olarak ekranlara geldiğini görebileceğiz.

The Last of Us hakkında bilgi sahibi olmayanlar için kısa bir özet geçelim. Dünyada bir felaket yaşanmış ve popülasyonun çoğu ölmüştür. Hayatta kalanların bir çoğu ise enfekte olmuş ve saldırgan, mantar benzeri canlılara dönüşmüştür. Bu ortamda sağ kalmayı başaranlar ise saklanarak ve kaynak arayarak yaşamaya çalışır ancak hem birbirleriyle hem de canavarlarla çatışmak zorundadırlar. Bu sırada küçük bir hanımkız yavrumuz, iyi kalpli babacan kahramanımızla karşılaşır ve iki kahraman birbirini koruyarak hedeflerine ulaşmaya çalışır.

Geçtiğimiz yıl CD Projekt Red’in ünlü oyunu Witcher’in dizi olarak Netflix’te büyük ilgi görmesinin ardından TV/Dizi yapımcıları video oyunlarındaki büyük potansiyelin farkına varmıştı.

Diğer bir deyişle, 90’lı yıllarda çizgi romanlardan sinema/TV ekranlarına öykü transfer etme furyası artık video oyunlarına dönmüş durumda.

the last of us yeni zombi

Peki sizce, TheLastofUs’tan sonra dizi haline getirilecek olan oyun hangisi olabilir? Tahminlerinizi yorum olarak aşağıya yazabilirsiniz.