The Elder Scrolls 6, Fallout 5’ten önce gelecek

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 1:37 pm

Bethesda yöneticisi Todd Howard, Fallout 5’in sıradaki projeleri olduğunu ama önce The Elder Scrolls 6’yı tamamlayacaklarını söyledi.

Oyun dünyasının en önemli stüdyolarından Bethesda, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Xbox Showcase etkinliğinde de adından epey söz ettirdi. Xbox Showcase, heyecanla beklenen oyunu Starfield’dan 15 dakikalık bir video paylaşan stüdyo, bu etkinlikte daha çok Starfield’a odaklandı. Ancak Bethesda yöneticisi Todd Howard, bu etkinliğin ardından IGN’e verdiği röportajda diğer projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Howard’ın değindiği konnular arasında Fallout 5’in çıkış tarihi de yer alıyordu.

The Elder Scrolls 6

Howard, IGN’e verdiği röportajda konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Evet, Elder Scrolls 6 ön hazırlık aşamasında ve bildiğin gibi Fallout 5’i ondan sonra yapacağız, yani anlayacağın önümüzdeki dönemde elimiz uzunca bir süre dolu olacak. Zaman zaman göz attığımız başka projelerimiz de var.”

 

Todd Howard’ın bu açıklamaları Fallout hayranlarının merakla beklediği yeni oyunun stüdyonun planları arasında olduğunu, fakat bu oyunu oynamak için uzun süre beklememiz gerekebileceğini gösteriyor. Çünkü stüdyonun önce The Elder Scrolls 6’yı tamamlamasını, sonra da yeni Fallout oyununa geçip onu hazır hale getirmesini beklememiz gerekiyor. Yine de yeni bir Fallout oyununun yolda olduğunu bilmek sevindirici.

Öte yandan görünüşe göre Elder Scrolls hayranları da uzun süre beklemek zorunda kalacak. Hatırlayacağınız gibi The Elder Scrolls 6 ilk olarak E3 2018’de duyurulmuştu. Aradan dört yıl geçmesine rağmen oyun hala ön hazırlık aşamasında. Bu da oyunun çıkışının muhtemelen 2024’ü bulacağını, hatta 2025’e kalabileceğini düşündürüyor.

Netflix Squid Game yarışması hazırlıyor