The Donald adlı sunucuyu yasakladı

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 10 Ocak 2021 Pazar 11:36 am

Discord, bir Trump yanlısı topluluk olan “ The Donald ” adlı sunucuyu yasakladı. Haber internete ilk olarak Verge katılımcısı Casey Newton tarafından bildirildi. Yasaklanan sunucunun, Reddit’te de yasaklanmış olan “r/The_Donald” başlığıyla ilişiği olduğu iddia edildi.

Yasak, Trump yanlısı bir çetenin ABD Kongre Binası’nı basmasından iki gün sonra geldi. Discord, sunucunun isyanları organize etmek için kullanıldığına dair net bir kanıt olmadığını da bildirdi.

the donald

Discord konuyla ilgili açıklama yaptı

Discord,  paylaştığı açıklamada “Platformdaki her türden nefret ve şiddete karşı; şiddet içeren aşırıcılığı desteklemek veya etrafında örgütlenmek için Discord’un kullanımına dair sıfır tolerans politikamız var. The Donald adında bir sunucunun 6 Ocak isyanlarını organize etmek için kullanıldığına dair hiçbir kanıt bulunmasa da Discord, ABD’de şiddeti kışkırtmak ve silahlı bir ayaklanma planlamak ve 2020 ABD seçimiyle ilgili yanlış bilgiler yaymak için kullanılan çevrimiçi bir forumla açık bağlantısı nedeniyle bugün tüm sunucuyu yasaklamaya karar verdik.” dedi.

Reddit, nefret söylemini daha açık bir şekilde yasaklamak için politikalarının genişletilmesinin ardından Haziran ayında Trump yanlısı subreddit r / The_Donald’ı yasaklamıştı. Donald’ın Discord sunucusu, Ekim ayından itibaren eski r / The_Donald üyelerinin bir araya geldiği yerlerden biriydi. ABD Kongre Binası’nda yaşananlardan sonra Donald Trump ve destekçilerine Twiter ve Facebook gibi sosyal medya devlerinden büyük darbeler vuruldu. Bugün Twitter’ın Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya almasının ardından bir darbe de Discord’dan geldi.

Donald Trump sosyal medya platformu kuracak: Bir bu eksikti!