TFF’ye ‘ayrılmış bilet’ tepkisi

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 4:48 pm - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 4:48 pm

Türkiye – Letonya maçına düşük kapasite ile seyirci alınacağını açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu’nun biletleri satışa çıkarmaması sosyal medyada tepkilere neden olurken bazı sporseverler biletlerin birileri için ayrıldığını iddia etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda 30 Mart Salı günü 21.45’te Letonya ile oynayacağı maça düşük kapasite ile seyirci alınacağı açıklanmıştı. Bilet satışı için saat 15.00’i duyuran TFF’nin henüz bilet satışını başlatmaması sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Sadece bu maça özel olarak gerçekleşecek seyirci alımına, UEFA ve TFF Sağlık Kurulu protokollerinde belirlenen tüm sağlık tedbirleri ve HES kodu zorunlu olacağı belirtilmişti. TFF’den dün (28 Mart Pazar) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda 30 Mart Salı günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Türkiye-Letonya karşılaşmasına yüzde 15 kapasitesi oranında seyirci alınacaktır.”

“BİLETLER BİRİLERİ İÇİN AYRILIYOR MU?”

TFF’nin maç biletlerini sattığı “taraftarkulubu.tff.org” sitesinde henüz biletlerle ilgili bir duyurunun yapılmadığını belirten sporseverler, sosyal medyada biletlerin birileri için ayrıldığını iddia etti. Bilet satışlarının henüz açılmamasına tepki gösteren sporseverler, “TFF karaborsaya davet çıkarıyor” dedi.

Ayrıca bir twitter kullancısının attığı “Türkiye – Letonya maçı için çalışanına bilet ayıran şirket gibi şirket” tweeti bilet bulmaya çalışan sporseverlerin tepkisine neden oldu.

4 BİN LİRA İSTEDİLER

Mücadelenin biletleri satışa çıkartılmadan sosyal medyada karaborsa biletlerin satıldığı ortaya çıktı. Bazı internet sitelerinde Letonya maçı için seyircilerden 4000 lira istendiği görüldü.

KORONAVİRÜS TEPKİSİ

76 bin kişilik Olimpiyat Stadı’nda yaklaşık 12 bin taraftarın olması beklenirken, koronavirüs vakalarının günlük 30 bini aştığı günlerde alınan bu karar sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Ülke genelinde koronavirüs nedeniyle günlük yaklaşık 32 bin vaka varken, böylesine bir karar alınması bir çok kullanıcı tarafından eleştirildi.