TFF’nin hakem ‘kararına’ Başakşehir tepkisini sürdürdü: MHK acilen istifa etmeli

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 4:53 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 5:00 pm

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), aralarında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus gibi deneyimli isimlerin de bulunduğu 13 hakemin görevlerine son verdi. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, MHK’nin kararına tepki gösteren bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) aralarında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus’un da yer aldığı çok sayıda tecrübeli hakemi klasman düşürmesiyle ilgili tepkisini sürdürdü. Turuncu-Lacivertli ekip MHK’nin hakem kararından sonra 9 Mart’ta bir basın açıklaması yaparak tepkisini göstermişti. Kulüp açıklamasında, ” Merkez Hakem Kurulu’nun dün hakemlerle ilgili almış olduğu kararı şaşkınlıkla takip ettik. Süper Lig’de sezonun bitimine kısa bir süre kala böylesine geniş çaplı bir operasyonun yapılmasını anlamsız buluyoruz” demişti.

Başakşehir bugün (11 Mart) yaptığı basın açıklamasında ise  MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun dün yayıncı kuruluşta katıldığı programda bilimsellikten ve kamuoyunu tatmin etmekten çok uzak beyanlarda bulunduğu ileri sürdü.

ONURLU DURUŞ SERGİLEDİ Mİ?

Açıklamada, MHK’ye, ”Bu hafta oynanacak olan Başakşehir-Antalyaspor maçına atanan bir hakem, onurlu bir duruş sergileyerek maçı iade etmiş midir? Geçen hafta oynanmış olan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında kırmızı kart gösterilen oyuncuya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 1 maç ceza vererek hakemin hatalı karar verdiğine kanaat getirmiş midir?, Bu kırmızı kartı gösteren hakem Zorbay Küçük listenizde görevlendirecek başka hakem kalmadığı için Başakşehir-Antalyaspor maçına atanmış mıdır?” soruları yöneltildi.

MHK ACİLEN İSTİFA ETMELİ

Soruların yanıtlanmaması durumunda MHK’nin istifa etmesi gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, “MHK’nin sezonun kalan haftaları için yapacağı atamalar ile ilgili soru işaretlerinin giderilmesi için bu soruların cevap bulması elzemdir. Bu soruların cevap bulmaması halinde MHK’nin acilen istifa etmesi gerekir, istifa etmemesi halinde ise kalan haftalarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK şaibe altında kalacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

RİZESPOR DESTEKLEDİ

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Tahir Kıran, MHK’nin aldığı hakem kararını desteklediğini açıklamıştı. Kıran, Herkes kendi kararını açıklayacak, öyle karar aldık. Geri kalan bütün kararlarda federasyonu destekliyorum. Konuştuğumuz spekülasyonlarda benim alakam yok, olamaz da. İnsanlar algı operasyonu peşinde. Böyle yapa yapa Türk futbolunu kirlettiler. Çok cesaretli bir karar aldı Ferhat Bey. Kimsenin alamadığı bir kararı aldı.” demişti.

FATİH ALTAYLI: HAKEMLERE SÜLALE BOYU KÜFÜR EDEN RİZESPOR BAŞKANI’NA SORMAK GEREKİR

Fatih Altaylı, dün HaberTürk’teki köşe yazısında MHK’nin hakem kararına tepki göstermiş ve bir dizi soru yöneltmişti. Altaylı, “Futbol Federasyonu Başkanı’na değil de, federasyona ve hakemlere sülale boyu hakaret ettiği halde değil ceza almak, disiplin kuruluna bile sevk edilemeyen Rizespor Başkanı’na mı sormak gerekir!” demişti.

MHK Başkanı sessizliğini bozdu: Listenin tamamını ben hazırladım

TFF’nin kararının ardından Galatasaray – Beşiktaş derbisini yönetecek hakem belli oldu

Hakemler neden tasfiye edildi? İşte kafaları karıştıran soruların perde arkası