TFF’nin engeline rağmen Galatasaray ve Fenerbahçe’den tarihi maç

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 9:08 am - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 9:08 am

Türk sporunun tarihi bir gün yaşanacak. 1905’te kurulan Galatasaray ile 1907’de kurulan Fenerbahçe arasındaki tarihi rekabet, kadın futboluna taşınacak.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), pandemi tedbirlerini de gerekçe göstererek, konuk Fenerbahçeli taraftarların stada girmesine izin vermedi. Galatasaray yönetiminin “Maçı bedava yapalım” önerisi de federasyon tarafından kabul görmedi. Bunun üzerine bilet fiyatları 5 ve 10 TL olarak belirlendi. Federasyon yönetimi, Passolig’i olmayan kimsenin stada alınmaması gerektiğini belirtince kriz tırmandı. Özellikle ev sahibi Galatasaray cephesi, krizi bitirmek için büyük bir çaba harcadı.

2022’DE KADIKÖY’DE

Sarı kırmızılı yöneticiler “1 haftadır pazarlık ediyoruz. ‘Hiç maça gelmemiş kadınları davet edelim’, ‘Belediyeler otobüslerle kadınları getirsin’ dedik, ‘Passolig kartı olacak’ dediler. Sanki 8 Mart yürüyüşü yapıyoruz” ifadeleriyle gelişmelere tepki gösterdikten sonra TFF ile görüşmeler sürdü. TSYD’nin araya girmesi ve Spor İl Müdürlüğü’nün de onayının ardından sorun çözüldü; Passolig zorunluluğu olmadan, TC kimlik no ve HES kodu ile stada girilebileceği açıklandı. İkinci maçın 2022’de Ülker Stadı’nda yapılması planlanıyor.