TFF yeni yönetiminde kim kimdir? İşte Hacıosmanoğlu listesindeki isimlerin özgeçmişi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 10:55 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 10:55 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

TFF Başkanlığı’na seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulunda yer alan isimler merak konusu oldu. Peki, Hacıosmanoğlu’nun listesinde kimler yer alıyor, hangi mesleklerle uğraşıyorlar, özgeçmişleri nasıl? tele1.com.tr, Hacıosmanoğlu’nun yönetiminde yer alan isimlerin özgeçmişlerini derledi. İşte ayrıntılar…

Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) uzun süredir beklenen başkanlık seçimi, dün Ankara’daki JW Marriott Hotel’de gerçekleştirilen Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda gerçekleştirildi.

Seçimde, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarıştı. Hacıosmanoğlu, 134 oy alarak TFF Başkanlığı’na seçildi. Büyükekşi ise 129 oy alabildi.

Seçimin sona ermesinin ardından birçok taraftar, “İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetiminde kimler var”, “Hacıosmanoğlu’nun yönetiminde yer alan isimler kimdir” gibi soruların yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar…

Mehmet Büyükekşi kaybetti, yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu

Hacıosmanoğlu’nun Yönetim Kurulu Asil Üye listesinde yer alan isimler şöyle:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cander, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan

MECNUN OTYAKMAZ KİMDİR?

Mecnunt Otyakmaz, Sivasspor’un başkanlık görevini yürütüyor. Otyakmaz, ayrıca Sivasspor’u ilk defa Süper Lig’e çıkaran başkan unvanın sahibi. Otyakmaz, FETÖ 3 Temmuz kumpas operasyonunda “Şike yapmak” iddiasıyla gözaltına alındı. Bir süre tutuklu kaldı. Kumpasın ortaya çıkmasının ardından bu suçtan beraat etti.

BAYRAM SARAL KİMDİR?

İstanbulspor’da Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bayram Saral, İstanbul Barosu’na kayıtlı avukattır. Saral, uzun yıllardır Türkiye’nin önde gelen ticaret şirketlerinde hukuk müşaviri ve avukat olarak görev yapıyor. Saral, ayrıca ‘Saral Hukuk Bürosu’nun kurucu ortağıdır.

ZEHRA NEŞE KAVAK KİMDİR?

Zehra Neşe Kavak, mesleği olan doktorluğun yanı sıra; akademisyenlik, iş insanlığı ve yazarlık yapmaktadır. Uluslararası dergilerde yayınlanmış 72, ulusal dergilerde yayınlanmış 105 adet makalesi bulunmaktadır. Bunların yanında 11 adet yönettiği tamamlanmış asistan ihtisas tezi, 98 adet yurtdışı bildirisi vardır. Kavak, 68 kez dünyanın çeşitli ülkelerine perinatoloji ile ilgili uluslararası toplantılarda konuşma yapmak üzere davet edilmiştir. Kendisi birçok ulusal ve uluslararası bilimsel derginin yayın kurulunda görev yapmaktadır.

LALE CANDER KİMDİR?

Lastik devi Pirelli Otomobil Lastikleri’nin 11 Nisan 2019 tarihinde genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda şirketin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Lale Cander seçildi. İş insanı Lale Cander, 5 yıldır bu görevi sürdürüyor. Cander ayrıca Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş.’nin ortağıdır.

FUAK GÖKDAŞ KİMDİR?

Fuat Gökdaş, Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor’un eski başkanı Sadri Şener’i dava ettiğinde avukatlığını yapmıştı. Gökdaş, Şener hakkında verdiği şikayet dilekçesinde “örgüt, zimmet, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve vergi usul kanununa muhalefet” suçlamaları yer almıştı.

CENGİZ GÖKAY KİMDİR?

Cengiz Gökay, yatırım şirketlerinden TRinvest A.Ş’in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 1988 yılında Sivas’ta doğan ve Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Gökay, yakın geçmişte MKE Ankaragücü’nün yönetim kurulunda yer almıştı.

ZAFER BAHADIR SARAÇ KİMDİR?

Zafer Bahadır Saraç, ticaretle uğraşmakta ve başta sigorta sektörü olmak üzere faaliyet göstermekte.

MEVLÜT AKTAN KİMDİR?

Mevlüt Aktan, Manisa Futbol Kulübü Başkanlığı’ndan istifa etmişti

BAYRAM AKGÜL KİMDİR?

Teknik Direktör Bayram Akgül, 18 yıldır sürdürdüğü Adanaspor Başkanlığını geçtiğimiz mayıs ayında bıraktı

HASAN SURÖZÜ KİMDİR?

Adanaspor asbaşkanı. 2014 yılında AKP’den İzmir Bayraklı Belediye Meclis Üyeliği görevi yapmıştır.

CEYHUN KAZANCI KİMDİR?

Bir dönem Beşiktaş sportif direktörlüğü görevini yapmıştır. Ceyhun Kazancı, 26 Temmuz 2023’te kulüpten ayrıldı. Ceyhun Kazancı, Cemil Kazancı’nın kuzeni. Cemil Kazancı’nın şirketi Erdoğan döneminde doğalgaz ve elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesi ile büyüdü.

MUSTAFA TEMEL BOZBAĞ KİMDİR?

Mustafa Temel Bozbağ, Giresunspor eski başkanıdır.

URAL AKÜZÜM KİMDİR?

Ural Aküzüm, Uşakspor A.Ş.’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı. 2011-2018 arasında Galatasaray Spor Kulübü ve Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık Galatasaray Sportif A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi görevlerini ifa etti. Ülkenin en köklü tenis kulüplerinden Taçspor başkanlığı, kendi memleketinin takımı Karsspor ve Bodrumspor YK üyeliği gibi görevler üstlendi. Ayrıca TFF, TBESF, Tenis Federasyonu’nda da muhtelif kurullarda yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ