TFF ve Kulüpler Birliği’nden Passolig’e devam kararı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2024 Cuma 3:00 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2024 Cuma 3:00 pm

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı bu sezon sonunda bitecek olan Passolig sözleşmesini 1 yıl uzatma kararı aldı.

Passolig, pandemi döneminde biletli seyircinin maça gelmediğini, bu sebeple kurumlarıyla devam edilmesini talep etmişti. 22 Aralık 2023 Cuma Günü Riva’da toplanan TFF ve Kulüpler Birliği yeni E-Bilet sistem sağlayıcı ihalesinin Nisan 2024’te yapılmasına ve yeni anlaşmanın 2025-226 sezonundan itibaren geçerli olmasına karar verdi.

PASSOLİG 1 YIL UZATILDI

Alınan bu kararla Aktifbank’la Passolig hizmeti için yapılan ve bu sezon sonunda bitecek olan sözleşme 1 yıl uzatılmış oldu.

TFF KULÜPLERE TAAHHÜT GÖNDERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu alınan karar üzerine kulüplere imzalamaları için taahhütname gönderdi. İşte TFF’den kulüplere gönderilen taahhütname:

“Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüpler Birliği Vakfı arasında 22 Aralık 2023 Cuma günü Türkiye Futbol Federasyonu Riva yerleşkesinde gerçekleştirilen yeni dönem E-Bilet merkezi parzarlama sistem sağlayıcı ihalesine ilişkin görüş birliğine varılmıştır. Taraftar arasında sağlanan mutabakata göre;

2024 yılı Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen yeni dönem E-Bilet sistem sağlayıcı ihalesi sonuçlanıncaya kadar, ihale dönemini içeren 2025-2026 futbol sezonundan başlamak üzeregelecek 5 yıl içinde kulübümüzün ev sahibi olarak oynayacağı müsabakalar ile ilgili olarak hiçbir biletleme entegratörü ile bilet satış, dağıtım ya da aracılık sözleşmesi imzalamayacağımızı kabul, beyan ve taahhüt ederiz.

Kaynak: TELE1