TFF kararları fos çıktı, Büyükekşi yumrukçu başkan Koca’yı övdü

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 2:19 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 3:53 pm

Hakem Halil Umut Meler’e saldırının ardından gözlerin çevrildiği TFF’den somut bir karar çıkmadı. Süresiz ertelendiği açıklanan ligler 19 Aralık’ta başlayacak. Bu hafta sonu oynanacak maçlar ise 10 Ocak’a ertelendi. TFF Başkanı, Meler’e saldıran Faruk Koca’yı da “Böyle biri değildi” diye övüp Erdoğan ve bakanlara teşekkür etti.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırısının ardından istifa çağrısı yapılan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi TFF Yönetim Kurulu’nun kararını açıkladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıkladığı kararlar fos çıktı. Buna göre süresiz ertelendiği açıklanan ligler 19 Aralık’ta başlayacak. Bu hafta yapılması gereken maçlar 10 Ocak’a ertelenirken, 19 Aralık itibaren ligin 17’nci hafta maçları oynanacak. Bu kararla ligin 18’inci haftasındaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi değişmemiş oldu.

Sporda şiddete karşı atılacak adımlara ilişkin de somut bir açıklama yapmayan Büyükekşi konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara teşekkür etti. Büyükekşi, Meler’e saldıran MKE Ankaragücü Faruk Koca’yı da “Böyle biri değildi” diyerek övdü. Büyükekşi istifa çağrılarıyla ilgili ise “Böyle olumsuz şeylerle, dedikodularla uğraşmayın” ifadesini kullandı.

Halil Umut Meler taburcu edildi

Büyükekşi özetle şunları söyledi:

“Bugün konuşacağımızı hiçbir şey hakemimizin iki eliyle başını siper almış yerde sürüklendiği fotoğraftan fazla hiçbir şey söyleyemeyiz. Yaşananlar hiçbir şekilde kabul edilemez.

ERDOĞAN VE BAKANLARA TEŞEKKÜR

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza olayları ilk andan itibaren takip ettiği için teşekkür ediyoruz. Olayın sorumluları hakkında yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır, yapacaktır. TFF de görevini yapmıştır, PFDK da gereğini yapıp kararını pazartesi günü kararını açıklayacaktır. Bu olayların tekrar etmemesi için hak mahrumiyeti ve para cezasına ek olarak idari yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz.

‘FRANSA’DA AMELİYAT OLDUM, AMAN YARABBİ, PERİŞANLIK’

Yılda 50-60 ülkeye gidiyorum. Fransa’da 3 yıl önce ameliyat oldum! Aman yarabbi, perişanlık! Ülkemizin kıymetini bilelim, hastanelerimiz çok daha iyi.

‘KISIR TARTIŞMALAR’

2 yıl önce göreve geldiğimizde futbolumuzun değerini düşüren tüm unsuları tespit etmiştik. Teşhis belliydi hemen tedaviye başladık. Reform yaparak bütün konulara müdahil olmaya başladık. O gün nasıl tek vücut olduysak bugün de kısır tartışmaları bırakıp olma zamanı.

İstifası beklenen TFF Başkanı Büyükekşi’nin açıklaması ertelendi

‘LİGLER İÇİN KARAR’

Tüm ligler 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacak. Bu hafta oynanacak maçlar 10 Ocak’a ertelendi.

‘HAFTA SONU HAKEMLERLE KAMP YAPACAĞIZ’

(Hakemlerin maça çıkmak istemediği doğru mu? Halil Umut Meler bırakmayı düşünüyor mu?) Hakemler resmi açıklama yaptı. Hepimiz insanız, aslında önce bunu düşünmemiz lazım. Hakemlerin ruh halleri o gün çok kötüydü. Hafta sonu hakemlerle kamp yapacağız. Psikolojilerinin eski hale gelmesi için büyük bir çaba içerisinde olunacak. Öz güvenlerini yerine getirmeye çalışacağız. Hakemlerin hepsi empati yapıyor. Biz de onlara gerekeni anlattık ve onlar da mutabık kaldı. Halil Umut Meler de UEFA ve FIFA tarafından saygın bir hakemimiz. EURO2024’te de görev almasını bekliyoruz. Geçen hafta hakemlerin başında Rosetti ile görüşme yaptım. Halil Umut Meler’in bırakmayı düşündüğü doğru değil. Kaybetmek çok kolay, kazanmak lazım. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız.

‘FARUK BAŞKAN BÖYLE BİRİ DEĞİLDİ’

(MKE Ankaragücü ligden düşürülecek mi?) Şimdi aslında olaya şu açıdan bakmamız çok önemli. “Faruk Başkanımız böyle biri değildi. Bir sağlık durumu mu oldu, ne oldu bilemiyoruz. Bizim konumuz bu değil. Konu adalete gitti. Biz gereken sevkleri yaptık. Kararı PFDK verecek, bizim bir yetkimiz yok. Nasıl mahkemelere Cumhurbaşkanı müdahale edemiyorsa, biz de PFDK’ya müdahale edemiyoruz. Üst kurul Tahkim. Tahkim verilen kararla ilgili düzeltme yaparsa yapar. Benim bir şey söylemem yönlendirme olur. O yüzden bir şey söylemek istemiyorum.

‘HEPSİNİN CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ’

Adalet Bakanı ile görüştük ve hemen güvenlik çalışmalarına başladı. Biz de konuya müdahil olacağız. Kulüplerin de görüşlerini alacağız. Özel güvenlik var, maliyeti kulüpler oluyor. Zaman zaman futbolcu ve teknik direktörlere saldırılar oluyor. Hepsinin can güvenliğini sağlayacağız.

‘KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILMAYACAĞIZ’

Kulüpler Birliği’nin bugünkü toplantısına katılmayacağız. Önümüzdeki günlerde yabancı oyuncu kuralı ve birçok konu hakkında kulüplerle bir araya geleceğiz.

‘NORMAL HAYAT DEVAM EDECEK’

Bu hakemleri biz getirmedik, hepsi vardı. Aralık sonunda MHK klasman yapacak. Normal hayat devam edecek. Kimseye ayrıcalık olmayacak. O zaman adalet olmaz.

‘SÜPER KUPA’DA YABANCI HAKEM GÜNDEMDE YOK’

(Süper Kupa ya da Süper Lig maçlarını yabancı hakemlerin yönetmesini düşündünüz mü?) Yabancı hakem gündemimizde yok.

‘KOCA’NIN FAİR PLAY ÖDÜLÜYLE ALAKALI BİR ŞEY YAPILACAK’

(Faruk Koca’ya Fair-Play ödülü) Geçen sene verildi. Fair-Play Kurulu bağımsız. 3 tane profesör var içerisinde. Bunu iyi insan diye vermedik. O zamanki bir hareketten verildi. Geçmişte verdiğiniz ödül, sonra farklı bir sonuca gidebiliyor. Bununla alakalı bir şey yapılacaktır.

İSTİFA AÇIKLAMASI

(İstifa edecek misiniz?)Faraziler üzerine iş yapmıyoruz? Şimdi siz dışarı çıktığınızda trafik kazası olacak, öleceksiniz! Böyle şeyler konuşmaya gerek yok. Lütfen sizler de olumlu olun. Böyle olumsuz şeylerle , dedikodularla uğraşmayın. İstifa etmek için bir sebep de yok. ben her şeyi şeffaf olarak paylaşıyorum. Tek amacımız Türk futbolunu iyi yere getirmek. Bunu tek yapamayız, sizler de destek verin. Bu tür haberleri gündeme getirmek bile doğru değil! Hakemler ‘Bize destek vermiyorsunuz’ diyor. Kulüpler de ‘Hakemleri koruyorsunuz’ diyor. Biz herkese eşit mesafedeyiz. Her maçtan sonra suçlu ararsak, bir yere gidemeyiz. Dün Cumhurbaşkanımız da açıkladı, futbol nedir? Barış, sevgi, kardeşlik. Bizde küfür olmayan maç yok. Hakemler de ceza alıyor. Öz güvenlerini kaybetmememiz lazım. O yüzden önlem alıyoruz. Hakemleri hafta sonu Riva’da eşleriyle birlikte davet edeceğiz. Motive olmaları lazım.

 

 

Kaynak: TELE1