TFF Başkanlığı’na iki aday

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 1:58 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 3:56 pm

Seçimli Olağan Genel Kurul’a gitmeye hazırlanan TFF’de iki aday belli oldu. İş insanı Erdal Alkış ve UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı TFF Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı.

Mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi’ye yönelik tepkilerin ardından 18 Temmuz’da seçimli Olağan Genel Kurul’a gidecek olan TFF’de adaylık heyecanı başladı.

İş insanı Erdal Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Alkış, yaptığı yazılı açıklamada, “Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik atmosferden çıkma zamanı gelmiştir.” ifadesini kullandı.

Alkış’ın açıklaması şu şekilde:

“Futbolun gerçek sahipleri olan kulüplerimizin tamamının ortak talebiyle TFF yönetimi, 18 Temmuz’da olağanüstü seçimli genel kurul kararı vermiştir. Ancak Kulüpler Birliği, söz konusu tarihin geç olduğunu belirterek daha erken bir tarihte TFF başkanlık seçimlerinin yapılmasını istemiştir.

Takımlarımızın bayraklarını gururla salladığı, marşlarını neşe içerisinde söylediği, centilmenliğin ön planda olduğu bir spor kültürüne hızla dönüş yapılması gereklidir. Taraftarı olmakla onur duyulan kulüplerimizin her gün maddi manevi erimeye sürüklenerek yokluğa doğru itildiğini gördüğümüz bu günlerin sonlanması şarttır. Bu yüzden Türk futbolunun üzerindeki maddi manevi kara bulutları dağıtmak ve güneşli aydınlık günler için; liyakatli, basiretli, bilgili, adil, şeffaf ve de tarafsız sürdürülebilir bir yönetim ile ama aynı zamanda sizlerin de desteğiyle TFF yönetimine talip olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Söz veriyoruz, size mahcup olmayacağız ve sizi mahcup etmeyeceğiz!”

SERVET YARDIMCI DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Servet Yardımcı, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Türk futbolunun içinde bulunduğu türbülanstan çıkması için TFF Başkanlığı’na adayım.” ifadesini kulandı.

Türk futbolunun hiç olmadığı kadar derin bir yönetsel kriz içinde olduğunun altını çizen Yardımcı, açıklamasında “Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olan Türkiye’nin futbolda hak ettiği yerlerin çok gerisinde kalmış olması ülkemizin vizyonuna ters düşmektedir. 40 yıldır iş hayatının içindeyim, 20 yıldır da ulusal/uluslararası düzeyde yönetsel görevler üstlenmiş bir futbol adamı olarak yetkin liyakatli ekibimle birlikte birikim ve ilişkilerimi Türk futbolunun istifadesine sunma kararı almış bulunuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Yardımcı, 5 kavramı öncelik olarak gündemde tutmak istediğini vurgulayarak, bunları şöyle sıraladı:

“Türk futbolunu UEFA/FIFA’da belirlenen uluslararası kriterlere uyumlu ve uygun hale getirerek, futbol ailesi ve paydaşlarıyla birlikte katılımcı, paylaşımcı, şeffaf ve hesap verebilir şekilde yöneteceğiz.

Ülke ekonomisi ve milli menfaatlerimiz gereği futbolun Türkiye’ye döviz kaybettiren değil katma değer yaratan, markalaşma ve altyapıya önem veren çağdaş bir düzene geçmesini sağlayacağız.

Ülkemizin doğusuyla batısıyla her metrekaresinin futbol aşkıyla dolu olduğu bilinciyle; Anadolu futbolu ve alt liglerimizi en verimli ve destekleyici şekilde yeniden ele alıp, maddi kaynakları futbolun gelişimine odaklı biçimde adil ve doğru paylaştıracağız.

TFF’nin belirli bir ekibin ve zümrenin değil, kulüplerimizin ve paydaşlarımızın federasyonu olduğu bilinciyle, kulüplerimizin Avrupa ve dünyadaki temsiline önem veren, destekleyen bir yaklaşım içinde olacağız. TFF çatısında uluslararası turnuvaların ev sahipliğini yapmaya namzet bir organizasyonu oluşturtarak rekabetçi ve uluslararası nitelikte bir kurumsal yapıyı tesis edeceğiz.

Maalesef yıpranan Türk hakemliğini, Türk futbolunun hak ettiği standartlarda, uluslararası seviye ve saygınlığa yeniden kavuşturmak için, futbol kamuoyunu tatmin edecek şekilde reorganize edeceğiz, kurumsal tarafsız koşulların oluşumunu sağlayacağız.”

TFF’den yabancı VAR hakemi kararı

Servet Yardımcı, Erdal Alkış, TFF, seçim, TFF adayları, Mehmet Büyükekşi

Seçimli Olağan Genel Kurul’a gitmeye hazırlanan TFF’de iki aday öne çıktı. İş insanı Erdal Alkış, yaptığı açıklama ile TFF Başkan adaylığını duyururken, bir diğer adayın ise Servet Yardımcı olacağı iddia edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ