TFF Başkanı Özdemir’den flaş seyirci açıklaması

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 6:44 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 6:44 pm

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, “Biz maçlara seyircili devam etmek istiyoruz. Aşılanma büyük rakama çıkarsa biz de yüzde 30-35 kapasiteye çıkarız stadyumlarda” dedi.

TFF Başkanı Özdemir, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Türker, TFF Başkanı Özdemir’e Türkiye genelindeki üyeleriyle EMD’nin çalışmalarından bahsetti. Ağırlıklı olarak spor ekonomisinin konuşulduğu görüşmede Özdemir, futbol karşılaşmalarını mart ayından itibaren seyircili oynatmayı planladıklarını belirtti.

“GEREKİ İZİNLERİ ALIRSAK…”

Seyircili karşılaşmalar konusunda önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını söyleyen Özdemir, “Biz maçlara seyircili devam etmek istiyoruz, hedefimiz bu. Eğer, ben diyorum ki, aşılanma büyük rakama çıkarsa biz de yüzde 30-35 kapasiteye çıkarız stadyumlarda. Bir madde getiririz ‘stadyumlara gelenler aşılı olmak zorundadır’ deriz.

Aşı çok sayıya ulaşırsa Mart 15’e kadar seyircili ama genel seyircinin aşılı olmasını isteriz gibi düşüncemiz var. Biz seyirciyi katmak istiyoruz. Her şey devlete bağlı, Sağlık Bakanlığı var, Bilim Kurulu var. Ama bizim Pandemi Kurulu’na baktıracağız olur mu olmaz mı diye. Sağlık Bakanlığı’ndan görüş alacağız, gerekli izinleri alabilirsek bir düzen, intizam içinde maçları seyircili oynatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BOÇLARI ÇOK AMA GELİRLERİ DE ÇOK BÜYÜK”

“Spordaki en önemli konulardan bir tanesi finansal yapılar” diyen Nihat Özdemir, kulüplerin şu anda finansal açıdan çok sıkıntılı olduğunu söyledi. Özdemir, “Bütün kulüplerde 4-5’i hariç onlar da ceplerinden para koyarak ancak kulüpleri ayakta tutabiliyorlar. Büyükler mali olarak en zor durumda olanlar. Borçları çok büyük ama gelirleri de çok büyük. Diğer takımların borçları var ama gelirleri daha az.

Hiç para sıkıntısı olmayan tamamen bütçeleri içinde kalıp yöneten takımlar da var. Hele dört büyüklerin Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un borçları var. Bu, bugünden yapılmamış, böyle bir sistemle birike birike gelmiş. Pandemi bu kulüplerin mali olarak yapılarını gerçekten çok etkiledi. Kurların hızlı ilerlemesi, çünkü kulüplerin büyük giderleri dövize dayalı” dedi.