CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Menteşe’yi ziyaret etti. Ziyareti esnasında Muğlalı bir yurttaş, Türkiye’nin Suriye ve Irak’a yönelik tezkere kararına hayır oyu veren CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi. “Hayır dediğiniz için tebrik ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla’nın merkez Menteşe ilçesini ziyaret etti. Menteşe pazarında vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, pazara alışveriş için gelenler ve pazar esnafı ile sohbet etti.

Bir vatandaş, Kılıçdaroğlu ile TBMM’de kabul edilen Suriye ve Irak tezkeresi ile ilgili konuştu. “Hiç korkmayın, destekliyoruz. ‘Hayır’ dediğiniz için tezkerede, tebrik ediyorum. Arkasından gitmiyoruz, gitmiyoruz, gitmeyeceğiz. Yeter, bitti” ifadelerini kullandı.

Pazarda, üreticiler; artan girdi maliyetleri nedeniyle mal satamamaktan, alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar ise fiyatların pahalılığından şikayet etti.

“RESMEN SÜRÜNÜYORUZ”

Ücretli öğretmenlik yapan bir genç ise Kılıçdaroğlu’na, “Gençler olarak biz sizden çok umutluyuz, KYK borçlarını siz zaten sileceğinizi söylemiştiniz. Bir de ücretli öğretmenlik adı altında biz resmen sürünüyoruz. Bayramı yok, tam günü yok, mesaisi yok. O yüzden biz sizden seçimlerde çok umutluyuz” dedi.

“SARAY’IN EKONOMİSİ GÜZEL, SİZİN DEĞİL”

Bir pazar esnafı ise Kılıçdaroğlu’na, “Herkes kan ağlıyor. Diyor ki, ‘Ekonomi güzel.’ Ekonominin neresi güzel? Ben şunu alana kadar canım çıkıyor” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Siz anlamıyorsunuz. Saray’ın ekonomisi güzel, sizin değil. Doğru haklısınız” karşılığını verdi.

Ancak iki poşet ürün alabildiğini söyleyen bir vatandaş ise durumunu, “Emeklinin hali bu, geliyor gelmekte olan diyoruz” sözleri ile anlattı.

Bir başka vatandaş ise “Her hafta bu pazarda 300-500 TL harcıyorum ben. Muğla pazar yeri yanıyor. Enflasyon yok diyorlar, ama buna bir çare düşünün” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonrasında Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’ne gelerek burada kalan 60 yaş üstü vatandaşların verdiği konseri dinledi.

Kılıçdaroğlu son olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Osman Gürün ile görüştü.

CHP tezkereye ‘hayır’ diyecek

CHP’nin ‘tezkere’ kararına ittifak ortağı İYİ Parti’den yorum