Tezcan: Yanardağ’ın görüntülerinin servis edilmesinin arkasında AKP milletvekillerinin olduğunu görüyoruz

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 6:36 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 6:53 pm

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına neden olan kurgu görüntüler hakkında, “servise sunulmasının arkasında da AK Partili milletvekilleri ve onun etrafındaki yayın kuruluşlarının olduğunu görüyoruz” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın trollerin kurgu videosuyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınmasına yönelik tepkiler giderek artıyor.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Servise sunulmasının arkasında da AK Partili milletvekilleri ve onun etrafındaki yayın kuruluşlarının olduğunu görüyoruz” dedi.

Bülent Tezcan şunları söyledi:

“Sayın Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınması 28 Mayıs Seçimleri’nden sonra Erdoğan rejiminin Türkiye’de demokrasiyi, özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü ve normalleşmeyi değil; daha çetin, daha zorlu bir baskı rejimini temsil edecek yüzünün fotoğrafıdır. Bunu bu ifadeye çağırma bir kez daha göstermiştir. Merdan Yanardağla ilgili yayında kullandığı sözler ve görüntülerden bölüm bölüm kesip montajlayarak servise sunmuşlar ve bu servise sunulmasının arkasında da AK Partili milletvekilleri ve onun etrafındaki yayın kuruluşlarının olduğunu görüyoruz”