Tez çalışmaları için geldiği İstanbul’da ‘6-8 Ekim Olayları’ operasyonu kapsamında gözaltına alınan Cihan Erdal için Kanada’daki Carleton Üniversitesi’nden açıklama geldi. Açıklamada Carleton Üniversitesi doktora öğrencisi Erdal’ın ve gözaltına alınan diğer kişilerin serbest bırakılması için çağrı yapıldı.

Kanada’daki Carleton Üniversitesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kobani eylemlerine ilişkin 82 kişi hakkında verdiği yakalama kararı doğrultusunda gözaltına alınan HDP MYK eski üyesi Cihan Erdal’a ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Erdal’ın Carleton Üniversitesi’nde sosyoloji doktora öğrencisi olduğu belirtilerek, tez çalışması kapsamında İstanbul’a geldiği bilgisi paylaşıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Erdal’ın, doktora çalışması kapmasında Türkiye’de sosyal hareketlere katılan genç aktivistlerin hikâyelerine odaklandığı belirtildi.

“CİHAN ERDAL DERHAL SERBEST BIRAKILSIN”

Erdal’ın yanı sıra aralarında akademisyenler, aktivistler ve siyasetçilerin de bulunduğu 82 kişinin hedef alınarak gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması istendi. Cihan Erdal’ın serbest bırakılmasına ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gözaltına alınan birçok kişi, altı yıl önce Kobane’yi IŞİD saldırılarından korumak için Türkiye Hükümetinin adım atması gerektiği çağrısında bulunan bir mektuba imza attılar. O dönem IŞİD oldukça aktifti ve birçok Kürt yurttaş öldürülüyordu”