Özhaseki’nin FETÖ okulunda ki fotoğrafı doğrulandı

Yayın tarihi: 5 Şubat 2019 Salı 6:26 am - Güncelleme: 5 Şubat 2019 Salı 6:27 am

Sosyal medyada paylaşılan AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin FETÖ okulu önündeki fotoğrafı iddiası doğrulandı. Fotoğrafın ne zaman çekildiği tam olarak bilinmiyor.

Sosyal medyada paylaşılarak, teyit.org’a ihbar olarak gönderilen fotoğrafın AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mehmet Özhaseki’yi “Afrika’da bir FETÖ okulunun önünde” gösterdiği iddia edilmişti. Fotoğrafta; etrafında bazı kişilerle birlikte PVC camlara sahip kırmızı bir binanın önünde, Özhaseki ellerini önüne kavuşturmuş şekilde görülüyordu.

‘Kaç Saat Oldu’ isimli kullanıcı tarafından 28 Ocak 2019’da Twitter’da paylaşılan fotoğraf yaklaşık 10 bin beğeni almıştı. Takunya isimli sayfa tarafından da Facebook’a yüklenen fotoğraf yaklaşık 6 bin kişi tarafından paylaşıldı. Fotoğrafın gerçekliği hakkında sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmalar yaşandı.

AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin bir FETÖ okulunun önünde fotoğraf çekildiği iddiası doğrulandı. Fotoğrafta yer alan söz konusu bina 2009 yılında Nijerya’nın Abuja kentinde yaptırılan Nil Üniversitesi’nin girişini gösteriyor. Ancak fotoğraftaki diğer kişilerin kim oldukları ve fotoğrafın tam olarak ne zaman çekildiği bilinmiyor.‘BİNA GİRİŞİ VE PENCERELER AYNI’

Logbaby.com isimli internet sitesinde Nijerya’nın başkenti Abuja’da bulunan Nil Üniversitesi fotoğraflarına bakıldığında Özhaseki’nin bir grupla beraber fotoğraf çektirdiği bina görülebiliyor. Nil Üniversitesi’nin uzaktan çekilen fotoğrafı incelendiğinde Özhaseki’nin önünde durduğu bina ile girişin aynı olduğu ve pencerelerin benzerliği dikkat çekiyor.

İnternet sitesinde yer alan başka bir fotoğrafta ise aynı girişte başka öğrencilerin de poz verdiği görülebiliyor.

Nil Üniversitesi tarafından Facebook’a yüklenen eski tarihli fotoğraflarda da binanın girişini görmek mümkün. 16 Ekim 2015 tarihli bir fotoğraf incelendiğinde Özhaseki’nin fotoğrafının bulunduğu binanın net olarak Nil Üniversitesi’nin girişi olduğu anlaşılabiliyor. Sağ üstte yer alan uzun pencere ve binanın girişinde yer alan üçgen çatının aynı olduğunu görmek mümkün. Buna ek olarak bina üzerinde yer alan kablo benzeri şeylerin de aynı noktada olduğu fark edilebiliyor.

Nil Üniversitesi şu anda daha farklı bir görünüme sahip çünkü geçtiğimiz yıllarda restorasyon çalışması yapıldı. Nil Üniversitesi’nin Faceboook sayfasında yer alan bir fotoğrafta binanın eski ve yeni hali karşılaştırılmış. Binanın yeni halinde girişin değiştiği ve binada yer alan PVC kaplı pencerelerin kaldırıldığı anlaşılıyor.

NİJERYA TÜRK NİL ÜNİVERSİTESİ

Nil Üniversitesi, 1998 yılında bölgede kurulan bir kolejin üniversiteye dönüştürülmesiyle 2009 yılında faaliyete geçmiş. Okulun isminin ilk olarak “Nijerya Türk Nil Üniversitesi” olduğu ancak 2017 yılında bu ismin değiştirildiği ve sadece “Nil Üniversitesi” olarak kullanıldığını da söylemek mümkün. Anadolu Ajansı’nın okulun açılışını duyurduğu 2009 tarihli haberinde de Nijerya Türk Nil Üniversitesi’nin Türk iş insanları tarafından yaptırıldığı ifade ediliyor.

İsmi Nil Üniversitesi olarak değişen okul hakkında Fethullah Gülen’in internet sitesinde de bir yazıbulunuyor. Yazıda yeni yapılan okulun 400 öğrenciyle beraber 9 Aralık 2009’da faaliyete geçeceği ifade ediliyor. Nil Üniversitesi’nin, Türkiye’de FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılan Melikşah ve Turgut Özal Üniversiteleri’yle geçmiş yıllarda ikili anlaşmalar yaptığına dair haberler mevcut. Polis Akademisi tarafından 2018’de yayımlanan “Uluslararası Bir Tehdit Olarak FETÖ” isimli bir raporda da Nil Üniversitesi’nden FETÖ’nün Nijerya’daki eğitim kurumlarından biri olarak söz ediliyor.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da 2011 yılında Nil Üniversitesi’ne bir ziyaretdüzenlemişti.

ÖZHASEKİ DE HASTANE AÇILIŞINDA

Türkiye’den erişime kapalı Samanyolu Haber’de yer alan “Afrika’da ilk özel Türk hastanesi” başlıklı bir haberde, Nijerya’nın başkenti Abuja’da Nizamiye isimli bir hastanenin hizmete gireceği ifade ediliyor. 27 Şubat 2010 tarihli haberde yer alan bilgilere göre dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de beraberindeki iş insanlarıyla hastanenin açılışında bulunmuş.

14 Aralık 2012 tarihli başka bir haberde ise Özhaseki’nin FETÖ’den kapatılan Melikşah Üniversitesi’nde bazı tesislerin açılışına katıldığı ve bir konuşma yaptığını görmek mümkün.

Özhaseki, 11 Temmuz 2011 tarihli bir haberde, daha önce Abuja’da kaldıklarını ve Türk okullarını ziyaret ettiklerini ifade etmiş. Kayseri Olay Gazetesi tarafından 2017’de yapılan başka bir haberdeÖzhaseki, 2009 yılında Nijerya’ya gittiklerini belirtiyor.

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Mehmet Özhaseki’nin FETÖ ile ilişkili Nil Üniversitesi’nin önünde fotoğrafının olduğu iddiası doğrulandı. Söz konusu fotoğrafın çekildiği üniversite 2009 yılında faaliyete geçmiş. Fotoğrafın hangi tarihlerde çekildiği ya da fotoğraftaki kişilerin kim olduğuna dair bir bilgi bulunmasa da Özhaseki’nin Abuja’da bulunduğu ve Nizamiye isimli bir hastanenin açılışına katıldığını söylemek mümkün. (Kaynak)