Texas Valisi istemediği göçmenleri ABD Başkan Yardımcısı Harris’in evine gönderdi

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 11:25 am - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 1:14 pm

ABD’de Joe Biden yönetiminin göçmen politikalarından rahatsızlık duyan Cumhuriyetçi valiler,  göçmenleri Demokratlar’ın seçimi kazandığı bölgelere gönderme başladı. Cumhuriyetçi Texas Valisi Greg Abbott, 130 göçmeni ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in evinin yakınlarına gönderdi.

Dondurucu soğukların yaşandığı ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiği ABD’de hafta sonu otobüs dolusu göçmen, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Washington’daki evinin yakınlarına bırakıldı.

Detayları göçmen ve mülteci yardım kuruluşları açıkladı. Sivil toplum kuruluşu SAMU First Response’un genel müdürü Tatiana Laborde, içinde çocuklu ailelerin de bulunduğu yaklaşık 130 kişilik bir göçmen grubunun ABD’den sığınma talep ettiğini ve Texas’taki yetkililer tarafından otobüslere bindirildiğini ifade etti.

Medyascope’un haberine göre; kendisinin göçmen grubunun Washington’a geleceği konusunda bilgilendirildiğini açıklayan Laborde, “Akşam saatlerinde bana bölgeye ulaşan göçmenlere battaniye ve gerekli ihtiyaçları getirmem gerektiği söylendi” diye konuştu.

Suriyeliler Şam sokaklarında Noel’i büyük bir coşkuyla kutladı

DOKUZ OTOBÜS GÖÇMEN BAŞKANTE BIRAKILDI

Biden yönetimindeki göçmen politikalarından rahatsız bazı Cumhuriyetçi valiler, bölgelerindeki göçmen ve mültecileri Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu bölgelere taşıyorlar.

Laborde, geçen hafta dokuz otobüs dolusu göçmenin başkente getirildiğini açıkladı. “Son zamanlarda, Ekvador ve Kolombiya’dan gelen insanların sayısında bir artış görüyoruz” diyen Laborde, birçok yeni gelen göçmenin ise yakınlarının veya yardım kuruluşlarının bulunduğu New York ve New Jersey’e gitmeye çalıştıklarını söyledi.