Tevfik Göksu’nun İBB hayali! ‘AK Parti’nin en yüksek oyla seçilen belediye başkanıyım’

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 10:43 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 12:09 pm

İBB Başkanlığı için adının geçmesinin ‘doğal’ olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı Başkanı Tevfik Göksu “AK Parti’nin en yüksek oyuyla seçilen belediye başkanıyım” ifadesini kullandı.

CHP’deki ‘değişim’ tartışmalarının en önemli aktörü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç’te yaptığı basın toplantısıyla yol haritasını açıkladı. 2024 yerel seçimlerini işaret eden İmamoğlu, “İstanbul için yola çıkıyorum” dedi.

İmamoğlu’nun aday gösterilmesi halinde rakibinin kim olacağı merak edilirken, adı İBB başkan adaylığı için geçen isimlerden Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu canlı yayında “İBB Başkanlığına aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt verdi.

İmamoğlu: İstanbul yolculuğumuz kesindir

‘İSMİMİZ DOĞAL OLARAK KONUŞULUYOR’

tv100’de ‘Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade’ programında konuk olan şu yanıtı verdi: “AK Parti geleneğinin siyaset anlayışı adaylık üzerine değil adanmışlık üzerine yaparız. Meseleyi kariyer planlaması olarak değil, dava meselesi olarak görürüz. Üzerimizdeki bir sorumluluktur, sorumluluğun hakkını verip gerisi takdir deyip geçeriz. Ben İstanbul’da 3 dönemdir belediye başkanıyım, AK Parti’nin en yüksek oyuyla seçilen belediye başkanıyım, İBB’de AK Parti’nin vekiliyim. Doğal olarak ismimiz konuşuluyor.”

Özgür Özel’den son dakika adaylık açıklaması

‘RAKİPLERİMİZİN NE YAPTIĞINI İNCE SIK ELERİZ’

Özgen’in “Ekrem Bey’in olası bir ittifaka girmesi halinde bu seçim sonucunu nasıl şekillendirir?” sorusunu da cevaplayan Göksu “Biz AK Parti olarak bugüne kadarki bütün siyasi mücadelemizde elbette rakiplerimizin ne yaptığını ince sık eleriz ama onların ne yaptığından çok kendimiz hangi bulgularla hangi parametrelerle seçime gideceğiz bakarız. Şimdi onlar ittifak yapar mı diye değil kendi argümanlarımızla seçime hazırlanacağız biz buna bakıyoruz” dedi.

Sezen Aksu’dan büyük ayıp! Cezaevinde olan Merdan Yanardağ’ı icraya verdi